Följ Bonnier Magazines & Brands

Vinhuset Masi får Allt om Mat:s vinpris Gyllene glaset

Pressmeddelande   •   Nov 09, 2012 09:55 CET

Årets motivering:
”Masis viner bär karaktär av omsorg om detaljer och kvalitet, och den stolthet över sitt ursprung som får Masi att utveckla och skydda områdets viner i en tid då det är lätt att vara mindre nogräknad.”

Allt om Mat:s vinpris Gyllene glaset 2012 går till den italienske producenten Masi från Valpolicella. Masi är ett vinhus som står för långsiktighet, kvalitet och omsorg om både jordar och varumärken. Masis fokus på forskning, integritet och innovativt tänkande har länge varit av stort värde och det är inte av en slump som firman en gång uppfann och tog patent på processen ripasso.
– Familjen Boscaini brukar säga att Valpolicella ligger i deras dna, säger Jan Holmström, vinprovare i Allt om Mat:s vingrupp.
– Sandro Boscaini var den första som fick in en flaska amarone på Systemet, någon gång på 80-talet. Masi har tagit strid för amaronens ursprung och exklusivitet i en tid när många försöker kapitalisera på framgången. Masi är Amarone!

Vinhuset Masis grand old man Sandro Boscaini, även kallad Mr Amarone, tog emot priset på Avec Pontus Vinbar, Brunnsgatan 1 i Stockholm, torsdag 8 november kl 19.30. Möt honom även på Allt om Mat-scenen fredag 9 november 15.00.

Juryn består av Allt om Mat:s vinprovargrupp; vinskribenterna:
Jan Holmström, Gunilla Hultgren Karell, Marie Oskarsson och Magnus Waern.

För mer information om priset kontakta
Mona Johansson, Chefredaktör Allt om Mat,
070-510 99 41,
mona.johansson@aom.bonnier.se

Jan Holmström, Allt om Mat:s vingrupp,
0702-48 77 48,
vin.holmstrom@gmail.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.