Följ Bonnier Magazines & Brands

Vinhuset Fonseca får Allt om Mat:s vinpris Gyllene Glaset

Pressmeddelande   •   Nov 06, 2013 20:00 CET

Allt om Mat:s vinpris Gyllene Glaset går i år till det portugisiska vinhuset Fonseca med sin prisvärda storsäljare Periquita.

Familjeföretaget José Maria da Fonseca har 200 år på nacken och lanserade sitt första vin på svenska marknaden redan på 1970-talet. I dag leds företaget av bröderna António och Domingo Soares Franco.
– Så fort namnet José Maria da Fonseca lagts fram enades vi blixtsnabbt. Dels för att vinet Periquita varit så prisvärt genom åren, dels för att nykomlingen Periquita Reserva också tagit svenskarna med storm och slutligen för att firmans Moscatel de Setúbal är ett av de mest användbara och prisvärda starkvinerna i sortimentet, säger Jan Holmström i Allt om Mat:s vinprovargrupp.

Motivering:
”Gyllene Glaset 2013 går till det portugisiska vinhuset José Maria da Fonseca. För deras outtröttliga strävan att förena kvalitet och prisvärdhet utan att ge avkall på identitet och ursprung”.

Juryn bestod av Allt om Mat:s vinprovargrupp: vinskribenterna
 Jan Holmström, Gunilla Hultgren Karell, Marie Oskarsson och Magnus Waern.

Vinhuset Fonsecas António och Domingo Soares Franco tog emot priset på The Lobby, Rådmansgatan 46 i Stockholm, onsdagen den 6 november klockan 19.30. Möt dem även på Allt om Mat-scenen på Mitt kök-mässan fredag 8 november klockan 15.45.

För mer information om priset kontakta:

Mona Johansson, chefredaktör Allt om Mat, 
070-510 99 41, 
mona.johansson@aom.bonnier.se
Jan Holmström, Allt om Mat:s vingrupp,
 070-248 77 48, 
vin.holmstrom@gmail.com


Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.