Följ Bonnier Magazines & Brands

​VeckoRevyn storsatsar inför valet – startar politikpodd

Pressmeddelande   •   Jan 25, 2018 08:30 CET

Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com och Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands, programleder politikpodden #800k.

I Sverige finns i dag 800 000 kvinnor mellan 18 och 30 år. Otroligt många röster, som tyvärr ofta glöms bort. Det vill VeckoRevyn ändra på med sin stora valsatsning – #800k.

– Vår målgrupp är extremt engagerad. Vi kommer att guida, hjälpa och peppa dem att gå och rösta – och få dem att känna att deras röst faktiskt är viktig, säger Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com.

800 000 kvinnor under 30 år får i år gå och rösta i Sverige. Det är otroligt många, men tyvärr glöms deras röster ofta bort eller tas inte på tillräckligt stort allvar. Det vill VeckoRevyn ändra på genom sin stora valsatsning #800k. Fram till valet i september kommer magasinet att driva frågor som intresserar unga kvinnor i sina olika plattformar; digitalt, i sociala medier och print. Målet är att öka valdeltagandet bland målgruppen.

– Unga kvinnor är drivande i många samhällsfrågor, som jämställdhet, psykisk ohälsa, miljö och mänskliga rättigheter, men ändå tycker Sveriges politiker och stora medier inte att de är värda att lägga tid och resurser på, säger Emelie Lindblom Carlsson, chefredaktör för tidningen VeckoRevyn.

Som en första del i satsningen startar VeckoRevyn en podd under samma namn. Podden #800k kommeratt handla om valet 2018, på ett sätt som både informerar och engagerar. Irena Pozar programleder podden tillsammans med Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands.

– Vi kommer att prata utifrån våra egna upplevelser som unga kvinnor och blanda humor med allvar. Politik ÄR viktigt, det kan handla om liv och död. Därför är det självklart för oss att prata om politik och ta det på allvar, men det är viktigt för oss att göra det på ett inklunderande och avslappnat sätt , säger Irena Pozar.

I podden kommer det att vara högt i tak och att inga frågor är för dumma. Förhoppningen är att få lyssnarna att både skratta och bli berörda.

– Vi är trötta på att killar ska sitta och prata om saker de tycker är kul och viktiga. Vi vill bevisa att vår målgrupp visst bryr sig om politik och att många därute vill lyssna på annat än manliga duos. Valet närmar sig och nu har vi chansen att faktiskt skapa förändring! säger Johanna Nordström.

Första avsnittet släpps den 20 februari.

För fler frågor, kontakta Irena Pozar, chefredaktör veckorevyn.com: irena.pozar@mag.bonnier.se

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://bonnier-tidskrifter.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.