Följ Bonnier Magazines & Brands

VeckoRevyn startar #stoppasnopparna

Pressmeddelande   •   Nov 29, 2016 09:03 CET

I dag är det mer regel än undantag att unga kvinnor får oönskade dickpics skickade till sig via olika sociala plattformar. Det är sexuellt ofredande, men ändå tas inte problemet på tillräckligt stort allvar. Veckorevyn.coms läsare tillhör en grupp där oönskade dickpics är ett extremt stort problem och många som veckorevyn.com har pratat med berättar om hur obehagligt och äckligt de tycker det är.

Unga kvinnor ska inte behöva utsättas för ofredanden dagligen bara för att de är kvinnor och använder sociala medier. Det är dags att problemet tas på allvar, därför startar nu veckorevyn.com kampanjen #stoppasnopparna. Genom att bland annat låta unga kvinnor som blivit utsatta för oönskade dickpics berätta om hur det känns och med hjälp av stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz guida kring hur man anmäler dessa vill veckorevyn.com ta ställning för alla kvinnors rätt att få känna sig trygga i sociala medier.

– Det är ett fruktansvärt övergrepp på den som får motta bilder och videos på kön de aldrig bett att få se. Det är kränkande och kan vara direkt olagligt, det är därför vi nu vill lyfta frågan och uppmana utsatta att anmäla, säger veckorevyn.coms chefredaktör Irena Pozar.

För att följa artikelserien läs här.

För fler frågor, kontakta chefredaktör Irena Pozar, chefredaktör veckorevyn.com: irena.pozar@bt.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.