Följ Bonnier Magazines & Brands

Varannan vecka – mamas nya sida för alla fantastiska deltidsmammor

Pressmeddelande   •   Jan 13, 2017 08:30 CET

Trots att över 50 procent av alla äktenskap slutar i skilsmässa skrivs det fortfarande ganska lite om separationer där barn är inblandade.

– Därför startar vi Varannan vecka för alla fantastiska deltidsmamas. En trygg och peppande plats med högt i tak, där inga mammor som inte lever med barnets andra förälder skuldbeläggs för sina livsval, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh.

På nya sidan Varannan vecka har mama.nu samlat relevanta artiklar kring separationer, gemensam vårdnad, dejtning, ekonomi och annat som rör livet för mammor som inte lever med barnets andra förälder.

– Även om de flesta har en dröm om livslång kärlek är ju sanningen den att över 50 procent av alla äktenskap slutar i skilsmässa. Trots det upplever vi att skilsmässor fortfarande kan vara lite svårt att prata och skriva om, särskilt när det är barn inblandade, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh.

– På mama vill vi skapa en sida där mammor som är i den här situationen kan hitta artiklar som inte skuldbelägger deras beslut eller sätt att leva. Den här idén har cirkulerat på Bonnier Tidskrifter i flera år, så det är otroligt kul att vår webbredaktör Lisa Nylén äntligen kan sjösätta den i digital form, fortsätter hon.

Hannah Almerud som driver mama-bloggen Dreamteam på deltid separerade från sonen Franks, 3, pappa för 1,5 år sedan.

– Min uppfattning är att många som lever i en familj som på något vis går utanför kärnfamiljen känner sig rätt osynliga. Separerade familjer, föräldrar som valt att skaffa barn på egen hand eller familjer som valt att leva i andra konstellationer ses nog ofta som ett undantag, fastän vi är oerhört många. Våra frågor behöver lyftas, vändas och vridas på, säger hon.

Även mama-bloggaren Annika Leone har gemensam vårdnad om dottern Lilo, 3. Annika har aldrig levt tillsammans med Lilos pappa, utan har levt så kallat varannan vecka-liv från start.

– Det är lätt att känna sig utanför när man har varannan vecka-liv, särskilt om man är singel. Man hamnar ofta i ett eget fack – inte med de andra barnfamiljerna som är i parförhållande och inte heller med vännerna som inte har barn. Därför tror jag att det är viktigt att det finns forum där vi får plats, där vi kan uttrycka oss och där man kan känna igen sig. Varannanvecka-livet kan vara riktigt tufft ibland, förklarar Annika.

Hannah och Annika blir bloggambassadörer för Varannan vecka.

– Jag hoppas kunna bidra med pepp, förståelse och igenkänning i både stort och smått. Även om en separation kan var tragisk på många sätt, är jag så trött på att det ofta vinklas som att livet som separerad måste vara så himla hemskt och sorgligt, berättar Hannah och fortsätter:

– Jag vill väga upp det. Självklart ska vi prata om sorg, men också om hur bra livet kan bli när vi får leva som vi vill.

Varannan vecka lanseras på mama.nu, som är en del av Bonnier Tidskrifter, som når fler än 2,1 miljoner unika besökare varje vecka.

– Det känns jättebra att vi gör denna satsning på mama.nu, en satsning helt rätt i tiden, säger Frida Boisen, digital chef på Bonnier Tidskrifter och ansvarig utgivare för mama.nu.

För mer info, kontakta:
Louise Bratt Tidmarsh, chefredaktör mama, tel 08 736 52 98 och louise.bratt@mama.bonnier.se
Frida Boisen, digital chef och ansvarig utgivare för mama.nu, tel 070 300 2740 och frida.boisen@bt.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.