Följ Bonnier Magazines & Brands

Urban Sandström ny tf Annonschef när Anders Kvarby slutar på förlaget

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2011 10:15 CEST

Anders Kvarby började som Annonsdirektör på Bonnier Tidskrifter i augusti 2009, och har sedan dess omorganiserat och kraftsamlat annonsavdelningen rejält.  BT-portföljen har vuxit och utvecklats på flera områden sedan dess, både vad gäller nya titlar, nya mediekanaler och helt nya annonsformat.  Annonsförsäljningen har ökat med 12% de senaste två åren, och BT Sales har tagit marknadsandelar och också utmärkt sig i branschundersökningar och kundomdömen, samt genom Creative Sales.

Nu väljer Anders att gå vidare, till nya utmaningar i ett, för honom, helt nytt mediesammanhang. Anders kommer att bli VD på Forma Books.

– Att jobba på Bonnier Tidskrifter har varit otroligt stimulerande och roligt. Här finns så mycket styrka, kreativitet och energi. När jag nu lämnar så är jag mycket stolt över vad vi gemensamt åstadkommit på annonsavdelningen. Jag lämnar en organisation med mycket kompetenta och energifyllda medarbetare som jag önskar all lycka i framtiden, säger Anders Kvarby.

­­– Anders kom in i en tid av lågkonjunktur då förändringsbehovet var särskilt stort, och den nya organisation som sjösattes under Anders ledning hösten 2009 visade sig bli mycket stark, säger VD Ulrika Saxon, och fortsätter; – Jag önskar Anders varmt lycka till på nya äventyr.

Rekryteringsprocessen av en efterträdare är redan inledd, och vad som händer närmast är att Urban Sandström blir tillförordnad Annonschef fr o m 9 maj. Urban behåller parallellt sitt nuvarande uppdrag som Affärsområdeschef på BT Sales.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.