Följ Bonnier Magazines & Brands

Ulrika Saxon ny styrelseordförande i SF och SF Consumer Entertainment

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2011 11:20 CEST

Den 1 oktober 2011 tillträder Ulrika Saxon som styrelseordförande för Svensk Filmindustri, samt för SF Consumer Entertainment där SF Bio, Homeenter, Discshop, SF Anytime, SF Media och SF Kino ingår.

Ulrika efterträder Torsten Larsson, som kommer att fokusera på sitt uppdrag som vd för Bonnier Broadcasting.

– SF och SF Consumer Entertainment är två bolag med en både inspirerande och imponerade historia, och därtill en högst lovande framtid. Jag har stor respekt för den kompetens som finns i ledningen för dessa bolag, och ser mycket fram emot att fördjupa mig i arbetet tillsammans med respektive styrelse, säger Ulrika Saxon.

Ulrika Saxon är vd för Bonnier Tidskrifter och Bonnier Magazines. Hon sitter även med i koncernledningen för Bonnier AB och är styrelseledamot i ett flertal styrelser.

– Jag är glad över att Ulrika har tilldelats uppdraget som styrelseordförande. Med sin erfarenhet, kunskap och sitt engagemang kommer hon att bli en stor tillgång i vårt arbete att utveckla verksamheten inom SF Consumer Entertainment. Det har varit fantastiska år med Torsten och jag ser fram emot en fortsatt gott samarbete med Ulrika, säger Jan Bernhardsson, vd för SF Consumer Entertainment.

Rasmus Ramstad, vd för AB Svensk Filmindustri:

– Efter ett mycket långt och bra samarbete med Torsten ser jag nu fram emot att jobba med Ulrika i hennes nya roll som styrelseordförande i AB Svensk Filmindustri, säger Rasmus Ramstad.

Mer information:
Ulrika Saxon, tillträdande styrelseordförande SF och SF Consumer Entertainment, tel 0706-43 60 65
Torsten Larsson, vd Bonnier Broadcasting, tel 08-736 40 00

 

Om SF Consumer Entertainment
SF Consumer Entertainment bildades 2011 och är Nordens största aktör inom biografverksamhet och Home Entertainment. Det består av två affärsområden som har till syfte att utveckla företagens nuvarande och kommande produkter; SF Cinema Nordic där SF Bio, SF Media och SF Kino ingår samt SF Home Nordic där Discshop, Homeenter och SF Anytime ingår.

Om Svensk Filmindustri
Svensk Filmindustri är ett av världens äldsta och mest välrenommerade filmbolag. Sedan starten 1919 har bolaget tillskansat sig ett rykte om att ha producerat några av världens mest kända filmer och arbetat med internationellt välkända skådespelare och regissörer och har också sedan starten byggt upp ett rättighetsbibliotek med över 1 200 titlar. SF är också den ledande distributören av film och video i Norden.

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.