Följ Bonnier Magazines & Brands

Trendenser – nytt digitalt inredningsmagasin

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2012 14:30 CEST

Lördag 9 juni är det premiär för det första numret av Trendenser, ett nytt månadsmagasin om Skandinavisk inredning och design. Det engelska iPadmagasinet bygger på succébloggen Trendenser.se. "Jag ser iPad-magasinet som en hybrid mellan bloggen och tidningsläsandet. Det kommer att vara mer fördjupande än bloggen, men rappare än de traditionella magasinen", säger redaktören Frida Ramstedt.

Boom Publishing, ett digitalt förlag inom Bonnier Tidskrifter, utvecklar digitala produkter oberoende av en förlaga i print. Nu lanserar förlaget sitt andra helt digitala magasin på engelska – Trendenser. Trendenser är ett internationellt design- och inredningsmagasin med fokus på Skandinavisk form. Magasinet är på engelska och bygger på framgångsrika trendenser.se, en av Sveriges största inredningsbloggar med mer än 120 000 sidvisningar/vecka.

Skandinavisk design har växt sig allt starkare runt om i världen och i Trendenser får läsarna uppleva det senaste inom inredning och design i ett snyggt och stilrent magasin. Läsarna får följa med svenska bloggerskan, inredaren och redaktören Frida Ramstedt in i Skandinaviens vackraste hem – och här erbjuds massor med idéer och inspiration. Magasinet är fullt av reportage med vackra bilder, initierade köpguider och mängder med tips som ger njutning och genererar nya kreativa tankar.

– Det känns otroligt kul att få utveckla bloggen till magasinsform, att få göra Trendenser till ett magasin har varit en dröm ända sedan starten, säger Frida Ramstedt och fortsätter:
– Med den här satsningen vill jag ge inredningsintresserade en helt ny läsupplevelse när det gäller Skandinavisk design och heminredning. Att kunna blanda fördjupande reportage med snabba, rörliga bilder och interaktiva moment är något som jag tror är framtiden. Det vi gör har inget annat svenskt inredningsmagasin testat. 

Förutom mängder av inspiration, intervjuer, reportage, köp- och reseguider och trendspaningar, får läsarna följa med Frida Ramstedt på hennes resa i designvärlden och spana in de senaste nyheterna på event och mässor världen över.

Det nya digitala månadsmagasinet om Skandinavisk design och inredning – Trendenser – finns tillgänglig för iPad och säljs via iTunes AppStore.

Chefredaktör för Boom Publishing och Trendenser är Niclas Blixt Madison och Art Director är Fredrik Oinonen.

För mer information kontakta:
Niclas Blixt Madison: 08-736 58 82, niclas.b.madison@bt.bonnier.se
Frida Ramstedt: frida@trendenser.se

Trendenser ges ut av Bonnier Tidskrifters digitala förlag Boom Publishing, som även publicerar modemagasinet C Mode, vilket bygger på Caroline Blomsts blogg carolinesmode.com, en av Sveriges största modebloggar. Boom Publishing har även gjort design och produktion av iPadboken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.