Följ Bonnier Magazines & Brands

Tre år av ikoner

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2014 14:42 CET

ICON Magazine fyller tre år och firar med en fotoutställning på Mäster Samuelsgatan 5. Här visas de 24 bästa bilderna från de 200 reportage som ICON har gjort från över 40 länder. Alla foton finns till försäljning och pengarna går till Läkare utan gränser. Utställningen pågår 28 november till 23 december.

Sedan starten hösten 2011 har ICON Magazine försett sina läsare med reportage om makthavare, entreprenörer, forskare, designers, musiker, regissörer, arkitekter, miljökämpar och politiker i djuplodande och personliga intervjuer. Svenske artisten Avicii, Hollywoodpampen Bob Shaye, primatforskaren Jane Goodall, rockikonen Debbie Harry, skådespelaren Uma Thurman och världens största youtuber Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, är bara några exempel på profiler som har gjort några av sina största – och första – intervjuer i ICON.

– Det viktiga när man gör ett magasin i dag är att vara ensam i sitt slag och att överraska sina läsare. När vi startade ICON ville vi göra någonting innovativt men samtidigt klassiskt. Titta bortom månadsaktuella kändisar, hitta nya fenomen och skapa en dynamisk mix av oväntade ämnen, säger ICONs chefredaktör Peter Smirnakos.

I utställningen får vi följa med till bland annat nyhetskanalen Al Jazeeras kontor i Qatar, världens största spermabank i Århus och franska lyxvarumärket Hermès verkstad utanför Paris. Att alltid göra reportagen på plats är en av ICONs grundstenar.

– Vi har samlat på oss ett unikt material från över 40 länder. Tillsammans skapar reportage- och porträttbilderna ett intressant dokument över vår samtid, säger ICONs chefredaktör Joel Persson.

Utställningen visar totalt 24 bilder. Alla bilder är till försäljning till jubileumspriset 4 000 kronor och vinsten går oavkortat till Läkare utan gränser.

– Vårt mål är att ge våra läsare en unik inblick och oväntade möten med intressanta personer - i och med den här utställningen hoppas vi att förutom visa på ICONs bredd också kunna bidra med en större gåva till ett gott ändamål, säger Peter Smirnakos.


Utställningen visas på Mäster Samuelsgatan 5 i Stockholm från den 28 november till den 23 december.

För mer information kontakta:

Peter Smirnakos, chefredaktör
peter.smirnakos@iconmagazine.se
08-736 55 26, 0709-942 223

Joel Persson, chefredaktör och AD
joel.persson@iconmagazine.se
08-736 57 12

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.

Telefon: 08 736 53 00.
Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.