Följ Bonnier Magazines & Brands

Tina Christensen får Family Livings designpris

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2014 09:00 CEST

Inredningstidningen Family Living tycker att det är viktigt med hållbar och snygg design för barn och delar därför för femte året ut priset Årets barnmöbel. Priset går i år till arkitekten och formgivaren Tina Christensen för Ikea-gungan Gunggung.

– Den här gungan är något jag velat göra så länge. Jag ville göra en gunga som går att använda inomhus och utomhus och för alla åldrar. Små barn kan gunga lugnt fram och tillbaka och större barn kan gunga vilt eller slå kullerbyttor och göra konster. Den är tillverkad i ett mjukt och snällt material men är samtidigt kraftig i sin konstruktion. Syftet är att inspirera barn att röra sig mer hemma och att genom lek träna balans, koncentration och koordination, säger Tina Christensen.

Juryns motivering:
”Snygg och smart design som stimulerar både rörelse och koncentration. Klart Family Living älskar Gunggung – en möbel som tar barnens lek och fantasi på allvar.”

– I år var vi ovanligt eniga om vem som skulle vinna. Vi föll direkt för Tinas gunga och hela det sympatiska tänket bakom. Jag tror att den här gungan kommer att bli en hit bland Sveriges barnfamiljer, säger Rebecka Edgren Aldén, chefredaktör på Family Living.

Priset Årets barnmöbel instiftades 2010, och delas årligen ut av inredningstidningen Family Living. I Family Living nr 3, som utkommer den 30 april, finns en intervju med vinnaren och ytterligare tre nominerade i Årets barnmöbel 2014.

Family Living, som grundades 2006, ökade med 5,5 procent i TS helår 2014.

Kontakt för mer information:
Rebecka Edgren Aldén, chefredaktör på Family Living, rebecka.edgren-alden@familyliving.se, 08-736 50 36.

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.