Följ Bonnier Magazines & Brands

Tidningen S lyckades inte nå tillräcklig lönsamhet

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2013 11:05 CET

Idag meddelar Bonnier Tidskrifter att de avvecklar kändistidningen S.

– Tidningen S har lyckats skapa en ny och egen profil inom kändissegmentet. Redaktionen gör en varm, inbjudande och underhållande tidning, men det har varit svårare att etablera sig än vi trodde. Tillväxten har varit stadig men det har inte gått tillräckligt fort. Tidningen S har helt enkelt inte lyckats matcha de lönsamhetskrav vi ställer på våra produkter.

– Det är alltid lika roligt att se en ny tidning födas och lika smärtsamt att fatta beslut om avveckling. Men för att våga starta nytt måste vi också vara snabba att avsluta när det inte fungerar, säger Mats Carleson vd på Bonnier Tidskrifter.

– Det känns naturligtvis jättetråkigt att behöva avveckla S. Framför allt som vi såg fram emot ett gyllene år med allt som händer i kungahusen. Vi är ändå nöjda med att under ett år ha ökat upplagan och åstadkomma en tidning som fått en egen stil och en entusiastisk läsekrets som ger oss mycket positiv feedback, säger Petra Lindell, chefredaktör tidningen S.

…………………………………………………………………………………………………………….

För mer information kontakta:
Petra Lindell, Chefredaktör, 0765–25 75 77
Mats Carleson, VD/CEO, 08–736 50 85


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.