Följ Bonnier Magazines & Brands

Sveriges största modetidning fyller 75 år

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2015 07:25 CEST

I år fyller Sveriges största modetidning Damernas Värld 75 år. Det firas med ett sprakande jubileumsnummer där chefredaktör Martina Bonnier för första gången pryder tidningens omslag.

Våren 1940 kom första numret av Damernas Värld ut och tidningen har sedan dess varit Sveriges främsta modetidning. Den är fortfarande störst, både i upplaga och räckvidd.

– Det är fantastiskt att Damernas Värld har hållit sin ställning som största och viktigaste modetidningen i landet under så många år. Under åren har vi arbetat med de absolut främsta journalisterna, författarna, stylisterna, fotograferna och illustratörerna, säger Åsa Rydgren, publisher Damernas Värld.

I Damernas Världs nummer 6 firas 75-årsjubileet ordentligt. Hela tidningen andas fest och firande. Ett modereportage tolkar varje årtionde men i modern tappning. Eftersom Damernas Värld är en tidning som ofta går i arv från mamma till dotter bjöds tre generationer läsare in till redaktionen på jubileumsfika, en mamma, en dotter och en mormor från Västerås. Självklart dokumenterades det i tidningen.

I jubileumsnumrets ledare berättar chefredaktör Martina Bonnier historien om Damernas Värld från de knapra krigsåren fram till i dag, och så bjuder fyra tidigare chefredaktörer, Björn Vingård, Eva Birmann, Susanne Ljung och Mona Johansson, på sina bästa minnen.

På omslaget syns tidningens chefredaktör sedan fyra år tillbaka, Martina Bonnier. Det är första gången en chefredaktör pryder omslaget på Damernas Värld.

– Vi har redan haft de allra största modellerna, både svenska och internationella, på omslaget. Därför ville vi göra något extra den här gången när vi fyller 75 år. Martina Bonnier har länge varit en otroligt viktig person på Damernas Värld, och hon är en del av tidningens historia, både som modechef och chefredaktör. Hon var till exempel där redan 1990 när tidningen gjordes om från veckotidning till månadstidning. Dessutom är hon en av Sveriges mest kunniga modejournalister och en stark profil i modesverige, säger Åsa Rydgren.

Damernas Världs jubileumsnummer, nr 6, kommer ut i butik den 21 april.

För att fira jubileet ytterligare sker under nästa vecka en tunnelbanekampanj där jubileumsomslaget visas upp.

För mer information och frågor kontakta:
Martina Bonnier, chefredaktör Damernas Värld, 0704-58 57 01
Åsa Rydgren, publisher Damernas Värld, 0706-88 54 14
Agneta Ljungman, kommunikationschef Bonnier tidskrifter, 0765-35 68 50

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.