Följ Bonnier Magazines & Brands

Sveriges bästa bloggar nominerade i VeckoRevyn Blog Awards 2013

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2013 14:00 CEST

För sjätte året i rad arrangerar VeckoRevyn Blog Awards – Sveriges första, största och mest prestigefyllda bloggpris. Över 17 500 nomineringar har kommit in och nya kategorier för i år är årets nykomling mode, årets vlogger, årets inredningsblogg och årets fotoblogg.

Fram till den 19 september går det att rösta på de 40 bloggare som juryn, bestående av Alexander Erwik (chefredaktör för Finest.se), Michaela Forni (chefredaktör för Devote.se), Daniel Paris (bloggexpert och tv-personlighet) och Linnea Isaksson (webbredaktör för VeckoRevyn och projektledare för Blog Awards), har tagit fram.

Samtliga bloggare finns nominerade i 10 olika kategorier och röstningen sker på Blogawards.se.
Bland de nominerade återfinns väletablerade bloggare som Kenza Zouiten, Elin Kling, Isabella Löwengrip och Angelica Blick, men som alltid uppmärksammas också nya guldkorn i bloggosfären.
Med VeckoRevyn Blog Awards vill vi hylla Sveriges främsta och bästa bloggare. En viktig del i Blog Awards är också att lyfta fram morgondagens stjärnor. Flera av våra mest framgångsrika bloggare har fått sitt stora genombrott i och med Blog Awards, säger VeckoRevyns chefredaktör Linda Öhrn Lernström.

Årets vinnare presenteras under Blog Awards galafest som äger rum den 19 september på Astoria i Stockholm (mer info kring galan kommer längre fram).

Nominerade i Blog Awards 2013:
Årets modeblogg

Angelica Blick nyheter24.se/modette/angelicablick
Andreas Wijk kanal5.se/andreaswijk
Ebba Zingmark ebbazingmark.se
Fanny Lyckman imnext.se/fannylyckman

Kriterier: En bloggare som under det senaste året utmärkt sig för sin fingertoppskänsla för stil och mode, som har koll på det senaste, inspirerar sina läsare och som också vågar skapa trender.

Årets nykomling mode
Caroline Roxy thecaroline.devote.se
Rebecka Fredriksson rebfre.chic.se
Josefin Dahlberg josefin.chic.se
Kristin Sundberg bykiki.se/

Kriterier: En modeblogg som i rekordfart vuxit och blivit en ny stjärna på blogghimlen. Med ”ny” innebär att bloggen antingen är startad det senaste året, eller – om den funnits, men inte varit uppmärksammad tidigare – blivit uppmärksammad/”upptäckt” under det senaste året.

Guldpennan
Kristian Gidlund ikroppenmin.blogspot.se
Egoina egoinas.se
Nina Åkesstam blogg.resume.se/nina-akestam
Pelle Nilsson pellespersonliga.se

Kriterier: En blogg som utmärker sig i sitt säregna/intelligenta/vackra/målande/humoristiska eller på annat sätt intressanta språkbruk. Här premieras välskrivna blogginlägg, där skrivkonstens kvalitet går före uppdateringskvantitet.

Kategori: Årets beautyblogg
Viola Holmgren rodeo.net/killercolours
Linda Hallberg lindahallberg.se
Helen Torsgården blogg.veckorevyn.com/hiilen
Sandra Holmbom psychosandra.blogg.se

Kriterier: En blogg som inspirerar inom smink och skönhet. Här ska beautyjunkies kunna räkna med det senaste på make up-fronten och få tips, trix och inspiration – varje dag!

Årets inredningsblogg
Maria Soxbo husligheter.se
Frida Ramstedt trendenser.se
Helena Köhl bloggar.aftonbladet.se/dromhus
Anna-Malin A-Lindgren blogg.skonahem.com/heltenkelt

Kriterier: Här letar vi efter Sveriges bästa inredningsblogg. Bloggaren bör ha osviklig koll på de hetaste trenderna inom heminredning samt inspirera sina läsare genom sin fingertoppskänsla för olika stilar och inredningsdetaljer.

Årets internationella blogg
Columbine Smille columbine.freshnet.com
Elin Kling stylebykling.nowmanifest.com
thisisnotporn.net

Kenza Zouiten kenzas.se

Kriterier: En bloggare som vuxit sig stor i hemlandet och som uppmärksammats och fått läsare även utanför Sverige.

Årets tränings- och hälsoblogg
Ida Warg idawarg.chic.se
Hannah Andersson Fashionablefit.metromode.se
Linn Olsson linnolsson.se
Sofia Sjöström ptfia.se

Kriterier: En bloggare som är värd att uppmärksammas för sitt sätt att engagera och inspirera sina läsare inom hälsa, träning och fritid. Som med sunda tips peppar sina läsare – varje dag.

Årets fotoblogg
Elin Kero nevnarien.se
Emmy Linnea Danielsson emmylinneas.se
Lina Flodins linafoto.blogg.se
Rami Hanna imnext.se/ramihanna

Kriterier:Här letar vi efter enbloggare som väljer att blogga om sina egentagna bilder och där foto är kärnan i bloggen. Bloggaren ska ha en tydlig känsla för att se detaljer och kunna fånga dem på bild. 

Årets vlogger
William Spetz youtube.com/user/lillabloggen
Clara Henry claraslife.devote.se/ (http://www.youtube.com/user/tahultsbarn)
Tora Sparkles youtube.com/user/ToraAkaSuperstar
Foki Soirak fokis.se

Kriterier: Här har blogg och webb-tv förenats och gör det möjligt för bloggläsarna att följa bloggaren i rörligt format i kanaler som Youtube och/eller i den egna bloggen. Antalet visningar och spridning väger tungt i denna kategori.

Årets blog business
Sofia Fahrman blogg.aftonbladet.se/sofissnapshots
Isabella Löwengrip blondinbella.se
Rebecca Stella bloggar.expressen.se/rebeccastella
Hugo Rosas hugorosas.se

Kriterier: En blogg som vuxit till mer än en blogg, där bloggaren med utgångspunkt i, och/eller med hjälp av sin blogg driver ett eller flera andra affärsprojekt.

För mer information om VeckoRevyn Blog Awards kontakta:
Linnea Isaksson, VeckoRevyn, på linnea.isaksson@veckorevyn.com, 08-736 53 15


Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare ska Bonnier Tidskrifter erbjuda läsarna produkter som underhåller, berikar, vägleder, inspirerar – och helst överträffar läsarnas förväntningar.

Bonnier Tidskrifters verksamhet innefattar tidskriftsutgivning, kundtidningsproduktion, digitala produkter som webb och magasin för läsplattor, event böcker och kurser. Förutom Sverige har Bonnier Tidskrifter utgivning i Norge, Danmark, Holland och Belgien.

Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.