Följ Bonnier Magazines & Brands

Svenska Julien är nu världens största magiker på YouTube

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2018 08:15 CEST

Nu kan Julien Dauphin, även kallad Julien Magic, titulera sig världens största magiker på YouTube. Förra veckan fick Julien, som är en av Bonnier Magazines & Brands influencers, ta emot Youtubes egen Oscar staty - The Gold Play Button efter att ha uppnått 1 miljon prenumeranter.
– Det känns förstås otroligt stort att få detta pris något jag drömt om länge. Och att kunna nå ut till miljoner människor över hela världen är mäktig känsla! säger Julien.

Julien Magic började sin karriär som magiker på Paris gator i de tidiga tonåren när han flyttade dit från Stockholm tillsammans med sin familj. Han blev senare antagen till världens äldsta magiskola i Los Angeles men upptäcktes inte på allvar förrän efter sin andraplats i TV-programmet Talang i Sverige. För fyra år sen valde Julien att digitalisera sin konstform då han tog kameran och började filma trolleritricken han utförde på gatan. Resten är historia. Han blev snabbt ett viralt fenomen med flera hundra miljoner visningar från fans världen över och har tilldelats många av de finaste och mest prestigefyllda priserna i världen. Nu har han dessutom fått YouTubes “Gold Play button” efter att ha uppnått 1 miljon prenumeranter och driver därmed en av Sveriges största YouTube-kanaler.

Passion, kontinuitet och kreativitet är några av de ledord som ligger bakom Juliens framgångar med miljontals följare på YouTube, Instagram och Facebook:

– Jag har jobbat passionerat och alltid utgått från det jag själv ville göra. Och så tror jag på “the law of attraction”. Om man visualiserar något så händer det förr eller senare. För att bli framgångsrik på sociala medier är det viktigt med det personliga tilltalet, interaktion, ha en stark passion, vara kreativ och inte vara rädd för misslyckanden. Och såklart att kontinuerligt skapa nytt content, säger Julien.

Som magiker har Julien haft många spännande möten. Han har bland annat trollat för världsstjärnor som Lemmy Kilmister, Jason Biggs, Tim Allen, Siegfried & Roy, Uri Geller och den svenska kungafamiljen flera gånger. Speciellt minns han den gången han sattes bredvid kungen efter sin show. Middagens tema var “Sharing”:

– Det var dags för dessert och naturligtvis fick jag äta på samma tallrik som kungen. Det var minst sagt en oväntad upplevelse! säger Julien.

En annan speciell stund under Juliens karriär var när “Motörhead- Lemmy” skulle lansera sin egen vodka:

– Under pressvisningen trollade jag fram vodkan till Lemmy som tog flaskan och halsade den flitigt och passade den sen vidare till mig. Det var bara att ta en klunk. Jag har flaskan hemma signerad av Lemmy och brukar bjuda på den till mina rockpolare, fortsätter Julien.

Statistik över kända magiker på YouTube:
Julien Magic 1.040.000 prenumeranter
Derren Brown 535.000 prenumeranter
David Blaine 353.000 prenumeranter
David Copperfield 17.000 prenumeranter

Julien Magics YouTube-kanal

För frågor, kontakta Bonnier Magazines & Brands:
Edward Dahlbäck Rörström, Head of Youtube - ENT
076-535 68 28, edward.dahlback.rorstrom@mag.bonnier.se 

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.