Följ Bonnier Magazines & Brands

Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren är Årets Mappie 2014

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2015 11:25 CET

Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren från tv-programmet Fråga doktorn blev Årets Mappie 2014. De tog emot priset under M-magasins årliga Mappie-gala i går kväll på Grand Hôtel i Stockholm. Under kvällen delades även priser ut till Årets Kulturmappie, Maktmappie, Hjältemappie, Stilmappie, Internationella Mappie samt Årets Hedersmappie.

Som vanligt var Grand Hôtel i Stockholm fyllt till bristningsgränsen med entusiastiska läsare och VIP-inbjudna när M-magasin bjöd in till sin årliga galafest. Sveriges mest mogna, attraktiva och pionjära pris, Årets Mappie 2014, tilldelades Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren med motiveringen:

Journalisten Suzanne Axell frågar och doktorn Gunilla Hasselgren svarar, så folkbildande och proffsigt att de båda får dela på utmärkelsen Årets Mappie – tillsammans har de sedan tolv år hälsosam makt över den stora kvinnliga tv-publiken.

– Att vinna är helt otroligt och ett fantastiskt kvitto på vårt arbete, säger Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren.

– Med tävlingen vill vi skapa opinion kring kvinnor 50+ och placera dem i rampljuset, säger Amelia Adamo, chefredaktör på M-magasin. Vi kan, vi vill, vi törs!

Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götaland, blev utsedd till Årets Maktmappie med motiveringen:

För att hon med ansvar för 50 000 anställda och 50 miljarder kronor är en av de största och minst kända makthavarna i Sverige.

Övriga vinnare:
Årets Kulturmappie:
Birgitta Rasmusson, kokbokslegendar som gjort småkakan till kultur.
Årets Hjältemappie:
Mahin Alipour, programledare som från en hemlig källare i Sverige sänder feministisk tv på persiska.
Årets Stilmappie:
Ewa Fröling, skådespelare, för en egen, medveten klädstil utanför modereglerna.
Årets Internationella Mappie:
Angélique Kidjo, musikstjärnan som har blivit de afrikanska flickornas röst, "Mama Africa".

För tredje året delas pris även ut till en ny kategori, Årets Hedersmappie. Priset ges till en man som gör något bra för kvinnor över 50.

2014 års Hedersmappie blev Nils-Olof Bengtsson, onkolog och överläkare, med motiveringen:

För att han kämpar för alla kvinnor med bröstcancer, oavsett ålder. Han är onkolog i Umeå men rör sig över en stor del av norra Sverige… var helst patienter behöver honom.

M-magasin instiftade priset Årets Mappie när tidningen startades för nio år sedan och tilldelas kvinnor över 50 som inspirerat och åstadkommit något anmärkningsvärt under året som gått.

Tidigare Årets Mappie-pristagare:
2006: Maud Olofsson
2007: Stina Lundberg Dabrowski
2008: Margot Wallström
2009: Elisabet Höglund
2010: Carin Götblad
2011: Kikki Danielsson
2012: Carin Mannheimer
2013: Marie Ledin

Tidigare Årets Hedersmappie:
2012: Christer Lindarw
2013: Doktor Denis Mukwege

Det är M-magasins läsare och en jury som röstat fram dessa praktfulla, inspirerande kvinnor. Årets Mappie, Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren, är de som fått allra flest röster.


Fler bilder på pristagarna kan laddas ner från:
www.m-magasin.se/press

För mer information kontakta:
Amelia Adamo, Chefredaktör M-magasin
0706-88 54 22
amelia.adamo@m-magasin.se

Om M-magasin
M-magasin grundades 2006 av chefredaktör Amelia Adamo och är i dag en av Sveriges största tidningar för kvinnor med en upplaga på 84 100 (TS 2013) och en räckvidd på 150 000 (Orvesto 2013). M-magasin blev utsedd till Årets Tidskrift 2010 och Årets nya Tidskrift 2006. Uttrycket Mappie betyder Mogen Attraktiv Pionjär Person.

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.