Följ Bonnier Magazines & Brands

Succé för Bonnier Tidskrifters nya sajtdesign

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2013 08:00 CET

Bonnier Tidskrifters relanserade sajter med responsiv design har slagit rekord i såväl annonsförsäljning, som i läsning, annonsernas synlighet och besök.

Hösten 2012 lanserade Bonnier Tidskrifter amelia.se i ny responsiv design, och därefter har flera Bonnier Tidskrifter-sajter följt efter med fantastiska resultat.
– Det är tydligt att marknaden uppskattar våra nya högkvalitativa miljöer. I januari har vi sett en tillväxt av intäkter på över 160 procent mot föregående år och vi slår högt uppsatta budgetmål med råge, både vad gäller försäljning och lönsamhet, säger Peder Bonnier som är ansvarig för Digitala Medier på Bonnier Tidskrifter.

Fokus i Bonnier Tidskrifters sajtomgörning har varit att skapa en exklusiv och attraktiv annonsmiljö som fungerar lika bra oavsett skärm.
– Trots att vi har minskat antalet annonsplaceringar per sida radikalt för att kunna garantera våra annonsörer exklusivitet, har vi sett en ökning på över 44 procent av synliga annonsvisningar och därmed drastiskt ökat utbudet av kvalitetsinventarie. Läsningen av artiklar har ökat med upp till 140 procent och vi har verkligen lyckats skapa en miljö som är väsentligt bättre för både läsare och annonsörer, säger Fredrik Strömberg som är Creative Director på Bonnier Tidskrifter Digitala Medier och den som har lett arbetet med omgörningen.

Även trafiken på Bonnier Tidskrifters sajter har haft en stark tillväxt sedan relanseringen.
– Vi har haft all-time-high under tre av årets första fyra veckor, med över 1 850 000 unika besökare per vecka, och har därmed etablerat oss ytterligare som Sveriges absolut största digitala plattform för livsstilsjournalistik, säger Robert Brännström som är Publisher och ansvarig utgivare för Bonnier Tidskrifters sajter.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

För mer information, se www.btdm.se eller kontakta
Peder Bonnier, Head of Digital, 08 736 50 45
Fredrik Strömberg, Creative Director Digitala Medier, 08 736 50 15
Robert Brännström, Publisher, Digitala Medier, 08 736 50 78  


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.