Följ Bonnier Magazines & Brands

STYLEBY ökar utgivningen

Pressmeddelande   •   Nov 01, 2011 15:17 CET

Modemagasinet STYLEBY lanserades i mars och utkommer med sex nummer premiäråret 2011 och anses vara en exeptionellt lyckad lansering inom Bonnier Tidskrifter. Bara nyheten om STYLEBY gjorde att tusentals läsare bokade en prenumeration redan fem månader innan magasinet faktiskt fanns, och intresset har varit fortsatt stort inom målgruppen och både prenumeration- och lösnummerförsäljningen har överträffat förväntningarna och landat på 30 000 ex. 

På kort tid har magasinet blivit ett starkt varumärke även mot annonsmarknaden – framförallt mode- och skönhetsindustrin har tagit STYLEBY till sitt hjärta. Årsbudget på annonsförsäljningen överträffades redan när magasinet utkommit med sitt tredje nummer. 

”Försäljningsframgången, både i fråga om magasin och annonser, gör att vi beslutat att öka utgivningstakten nästa år och utkomma med åtta nummer mot tidigare sex”, säger STYLEBYs chefredaktör Jonna Bergh

Det anmärkningsvärda är även att lanseringen skett helt utan traditionella kampanjer – i stället satsade STYLEBY på att nå läsarna genom magasinets modechef och creative directors Elin Klings egna kanaler. 

”Det är extremt roligt att vi på kort tid lyckats att etablera ett framgångsrikt magasin till en kräsen målgrupp i ett trångt segment. STYLEBY har visat detta, och dessutom byggt ett varumärke på ett för oss nytt sätt. Det ska bli spännande att se hur den utvecklas under nästa år då första året varit så framgångsrikt”, säger publisher Linda Grahn.

STYELBY #6 utkommer 30 november, och det första numret (av totalt åtta) nästa år utkommer i början av februari 2012.


För mer information:
Jonna Bergh, chefredaktör, 08 736 56 20
Linda Grahn, Publisher Inredning & Mode, 08 736 51 53

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.