Följ Bonnier Magazines & Brands

STYLEBY är Sveriges bästa nya tidskrift!

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2012 14:06 CET

Under en prisutdelning arrangerad av branschtidskriften Resumé tog STYLEBY-redaktionen emot utmärkelsen Bästa Nya Tidskrift 2011.

Juryn, bestående av Maria Westman (redaktionschef Appelberg), Frida Åberg (printchef Carat), Henrik Frenkel (tidningsentreprenör), Olle Lidbom (mediekonsult) och Claes de Faire (chefredaktör Resumé), utnämnde STYLEBY till den bästa av de totalt 108 nya tidskrifterna som lanserades under 2011.

Motiveringen löd:
”Har ett starkt varumärke, en chefredaktör med god !ngertoppskänsla och modeoraklet Elin Kling. Visar att de lyckats genom att redan första året närma sig 30 000 i upplaga och öka utgivningen. Att de dessutom gör det i en hårt konkurrensutsatt nisch imponerar”.

STYLEBY bjuder i varje nummer på massor av mode, personligheter och spännande möten.
Chefredaktör Jonna Bergh:
”STYLEBY har hittat sin egen nisch i tidningshyllan med den tydliga kopplingen till Elin Kling, och lanseringsåret var oerhört framgångsrikt. Magasinets höga modegrad, spännande idéer, roliga infall och höga kvalitet har hittat fram till läsarna och annonsörerna. Nu står vi framför vårt utmanande andra år och vi är väldigt taggade – inte minst e!er det här fina priset.”

Publisher Linda Grahn:
”Det är extremt roligt att vi på så kort tid har lyckats etablera ett framgångsrikt magasin till en kräsen målgrupp i ett trångt segment. STYLEBY har dessutom byggt ett arumärke på ett för oss nytt sätt. Det ska bli spännande att se hur den utvecklas under nästa år då första året varit så framgångsrikt”.

FAKTA
>
Modemagasinet STYLEBY lanserades i mars 2011 och utkom med sex nummer premiäråret 2011.
> Under 2012 har STYLEBY ökat utgivningstakten och kommer att utkomma med totalt åtta nummer.
> Anmärkningsvärt är att lanseringen av STYLEBY skett helt utan traditionella kampanjer – i stället satsade STYLEBY på att nå läsarna genom magasinets modechef Elin Klings egna kanaler.
> Redan fem månader innan magasinet fanns bokade tusentals läsare en prenumeration.
> Årsbudget på annonsförsäljningen överträffades redan med STYLEBYs tredje nummer.
> STYLEBYs offciella TS-upplaga (Tidnings Statistik) för 2011 är 29 400 ex.

För mer information:
Jonna Bergh, Chefredaktör
08 736 56 20

Linda Grahn, Pulisher
08 736 51 53

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.