Följ Bonnier Magazines & Brands

Stort intresse för Icons nya iPhone-magasin

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2012 10:00 CEST

I fredags lanserades Icons digitala iPhone-magasin i App Store och redan nu ligger den på femteplats på topplistan i Tidningskiosken med endast tidningar som NY Times och Elle Decoration framför sig.

– Kvaliteten på läsningen har varit A och O för oss, säger Icons chefredaktör Joel Persson. De magasin som hittills har gjort appar för iPhone har byggt på pdf-lösningar där läsaren måste sitta och zooma in texten. Vi har skapat en helt ny, unik läsupplevelse, anpassad för telefonen där text och bild samspelar. Och med den här lösningen är vi faktiskt först i världen.

Det mobila surfandet har i Sverige ökat explosionsartat det senaste året, och därmed även kraven på det vi konsumerar. För Icon var steget till mobilen en självklarhet.

– Det finns två miljoner iPhones i Sverige i dag och Icons läsare lever aktiva liv. Den digitala pocketversionen är en läsarservice och ett väldigt bra komplement till papperstidningen, som går att ladda ner gratis. Av vad vi kan se hittills på betyg och kommentarer så verkar läsarna gilla det vi har gjort, säger Icons chefredaktör Peter Smirnakos.

Applikationen har utvecklats tillsammans med Mag+ och artiklarna kommer att ges ut som singlar, och släppas en i veckan. Gammalt, nytt och tidigare outgivet material kommer att finnas i utbudet. De första utgåvorna innehåller bland annat omslagsintervjun med svenske kocken Mathias Dahlgren hämtad från det aktuella numret av Icon, samt reportagen om Slash och det franska modehuset Hermès.

Med engelsköversatta applikationen Icon Global passar Icon samtidigt på att göra sitt inträde på den internationella marknaden. Mobilversionen kommer att kunna laddas ner i 123 länder.

– Många har efterfrågat en internationell utgåva av Icon och därför känns det jättekul att nu kunna släppa delar av vårt material även utanför Sveriges gränser, säger Peter Smirnakos.

Varje artikel presenteras av en sponsor och först ut är BMW som under sommaren sponsrar samtliga utgåvor i både Icon Sverige och Icon Global.

– Innovationer och idéer som ligger i framkant passar BMW. Så utöver att Icon är ett kvalitetsmagasin i tidningshyllan så presenterar de nu även en unik lösning som ligger i tiden och passar våra gemensamma målgrupper, säger Fredrik Ellsäter, marknadschef för BMW Sverige.

 – Att det är just den mobila kanalen ger en perfekt timing då vi precis startar kommunikationen om vårt unika Googel Maps-spel för en modell vi lanserar i höst. Så när du väntar på flyget läser du en arikel av Icon och sedan spelar du vårt spel – en perfekt match, konstaterar han.   

Applikationerna Icon Sverige och Icon Global finns att ladda ner i App Store. 

Kontaktinfo:
Chefredaktör Icon Peter Smirnakos
0709 94 22 23
peter.smirnakos@iconmagazine.se

Chefredaktör Icon Joel Persson
0704 41 34 41
joel.persson@iconmagazine.se

Fakta Icon: Icon är ett reportage- och livsstilsmagasin som ges ut av Bonnier Tidskrifter. Icon skriver om vår tids inspiratörer – entreprenörer, kreatörer, uppfinnare och andra människor som gör avtryck i samhället. Utgivningstakten är 10 gånger per år, första numret publicerades i september 2011.

Fakta Mag+: Mag+ är en publiceringsplattform för snabb och kreativ produktion av digitala publikationer för olika typer av surfplattor och smart phones. Mag+ debuterade på iPad i april 2010 med den prisbelönta app-utgåvan av Popular Science+.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.