Följ Bonnier Magazines & Brands

STORA BÖRSDAGEN 2012 – Missa inte Veckans Affärers börsdag

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2012 15:00 CET

Veckans Affärer presenterar årets viktigaste Börsdag. ”Stora Börsdagen 2012”, onsdagen den 14 mars kl 13-17 på Waterfront Congress Centre i Stockholm. En fullspäckad eftermiddag där börs- och finansprofilerna avlöser varandra.

Fyra av Stockholmsbörsens tyngsta vd:ar som tillsammans täcker in de viktigaste sektorerna på marknaden ger en uppdaterad stämningsbild av konjunkturläget just nu; Nordeas Christian Clausen, Sandviks Olof Faxander, SCA:s Jan Johansson och Teliasoneras Lars Nyberg.

Analyserar de globala börsutmaningarna och möjligheterna gör Anders Nielsen, aktiestrateg på Goldman Sachs och Adam Ryan, förvaltare på Blackrock, världens största kapitalförvaltare. tillsammans med Per Josefsson, en av grundarna till hedgefondkoncernen Brummer&Partners och idag ordförande för dess största fond, Zenit.

Björn Jansson, mångårigt topprankad analyschef på Carnegie och Max Mitteregger, framgångsrik förvaltare av hedgefonden Gladiator stakar tillsammans med Veckans Affärers börsexpert Johan Widmark ut förutsättningarna för Stockholmsbörsens fortsatta utveckling och bjuder på sina bästa aktietips för börsåret 2012.

Hur kommer finansmarknaden och dess förutsättningar att utvecklas i spåren på robothandelns intåg och vågen av nya regleringar? Detta debatterar två av ytterligheterna av investerare på Stockholmsbörsen, Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius och robothandlaren APS vd Robert Eek tillsammans med Finansinspektionens chefsjurist Per Håkansson och Stockholmsbörsens vd Jens HenrikssonStefan Ingves, riksbankschef och ordförande i Baselkommittén för banktillsyn och därmed en av de verkliga makthavarna som nu ska tämja den globala bank- och finansmarknaden deltar också på detta ämne liksom Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomisk-politisk talesperson.

Hela dagen går i långsiktighetens tecken i spåren på en finanskris som har utvecklats till en debatt om hela kapitalismens kris. Två framträdande hållbarhetsprofiler, Swedbank Roburs Anna Nilsson och Storebrands Stina Billinger tar perspektiven vidare tillsammans med bland andra en intressant föregångare, konsumentvarujätten Unilevers styrelseordförande Michael Treschow.

För mer information kontakta

Per-Olof Lindsten, Börschef Veckans Affärer pol@va.se , tel: 0705665855

Pontus Schultz, Chefredaktör Veckans Affärer, Pontus.schultz@va.se, tel 0709844224

För Pressackreditering kontakta

Cicki Lewenhaupt Nilsson, cilew@bt.bonnier.se , tel 0765356582

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.