Följ Bonnier Magazines & Brands

Spoon gör Mando Diaos turnétidning

Pressmeddelande   •   Jan 31, 2013 09:00 CET

I dag beger sig Mando Diao ut på sin omtalade Infruset-turné, då de framför tonsättningar av dikter av Gustaf Fröding. Bakom den vackra turnétidningen står Bonnier Tidskrifters dotterbolag Spoon.

När Mando Diao ville ha en produkt som skulle förlänga turnékänslan vände de sig till contentbyrån Spoon. Resultatet blev en konstnärlig turnétidning som ger publiken exklusivt material om arbetet bakom det kritikerrosade albumet Infruset.
– Vi kom till Spoon med idén att göra något som vi aldrig hade gjort förut. Spoons projektgrupp var kreativ, lyhörd och levererade det vi hade letat efter från första skiss.
– Vi är väldigt nöjda med slutprodukten. Den möter upp våra förväntningar men är faktiskt också ännu bättre än vi vågade hoppas på. Jag är säker på att magasinet kommer förlänga och förstärka upplevelsen av konserten för publiken, säger Carlos Barth, manager för Mando Diao.

Turnétidningen säljs i samband med konserterna under turnén som består av femton spelningar runt om i landet med start i Visby i kväll.

Anders Ribba, vd för Spoon, tycker samarbetet med Mando Diao har fungerat mycket bra.
– Det har varit otroligt roligt för oss att få göra turnétidningen, och jag hoppas vi får möjlighet att göra liknande produktioner i framtiden, säger Anders Ribba.

På albumet Infruset har Mando Diao tonsatt ett urval av Gustaf Frödings dikter. Tidningen innehåller bland annat intervjuer med bandet, en stor artikel om Gustaf Fröding och exklusiva bilder från repetitionerna inför turnén, tagna av den unga och lovande fotografen Johan Strindberg.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.