Följ Bonnier Magazines & Brands

Spoon förnyar Lantmännens interntidning

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2012 08:10 CEST

När Lantmännen behövde förbättra sin interntidning gick uppdraget till contentbyrån Spoon. På kort tid har företagens gemensamma arbetsgrupp tagit fram en ny redaktionell plattform, nytt namn och ny design – samtidigt som de producerat tidningen. I dagarna nådde årets andra nummer de över 10 000 medarbetarna.

– Det är för tidigt att mäta effekten av förändringarna, men vi är riktigt nöjda med de första numren. Tidningen är en viktig kanal som når ut till alla, även våra kollegor som inte har daglig tillgång till en dator. En tryckt papperstidning ersätter inte den snabbare informationsförmedlingen som intranätet och våra ledare står för, men den är ett bra komplement. Den ger oss också möjlighet att lyfta fram våra medarbetare, som är hjärtat och pulsen i vårt företag, säger Eva Willstrand, kommunikatör på Lantmännen och chefredaktör för den nya tidningen Field to Fork.

Lantmännen, med varumärken som Axa, Kungsörnen och Kronfågel, har tidigare producerat tidningen internt, men när Eva Willstrand tillträdde i våras fick hon i uppdrag att ge medarbetartidningen ett ansiktslyft, både utseende- och innehållsmässigt. Spoon vann uppdraget i hård konkurrens med andra byråer.

– Valet föll på Spoon av flera skäl. De presenterade ett helhetstänk och ett upplägg som verkligen kändes nytt, fräscht och kreativt samtidigt som det ”andades” Lantmännen. De var lyhörda för uppdraget och vågade ta ut svängarna ordentligt utan att göra avkall på det som är angeläget för oss, säger Eva Willstrand.

– Medarbetartidningen är viktig, inte bara för att förmedla kunskap och information utan också för att stärka företagskulturen och stoltheten över, och förståelsen för, alla de unika delar vårt företag består av. För att med nya ögon ge tidningen det lyft den behövde och hjälpa oss att tydliggöra våra budskap ytterligare valde vi att ta hjälp av en extern partner, säger Eva Blixt, chef för extern och intern kommunikation på Lantmännen och ansvarig utgivare för tidningen.

Den 24-sidiga tidningen Field to Fork ges ut fyra gånger per år, på svenska, engelska och danska och ska öka kunskapen om företaget och gemenskapen bland alla anställda i Lantmännens alla bolag i Sverige, Danmark, Polen, England och ett flertal andra länder. Mellan varje nummer görs en väggtidning med de senaste nyheterna, som medarbetarna enkelt kommer åt i lunchrum och på andra strategiska platser. Tidningen har också en nära koppling till företagets intranät, för att locka fler medarbetare dit.

– Vi är mycket glada över att få arbeta ihop med Lantmännen. Det är ett företag med mängder av intressanta varumärken och en modern och fräsch affärsidé och samtidigt en lång och framgångsrik historik. Det har varit väldigt roligt att skruva upp deras redan alldeles utmärkta publikation, säger Anders Ribba, vd på Spoon.

Namnet, Field to Fork, speglar bolagets varumärkeslöfte, att ta ansvar i hela värdekedjan, från jord till bord.

Arbetsgrupp på Spoon
Johan Andersson, Account Director
Åsa Lovell, Editor
Emily Ranneby, Art Director

Kontakt:
Eva Blixt, chef extern och intern kommunikation Lantmännen samt ansvarig utgivare för Field to Fork: 0703-59 59 20
Anders Ribba, vd, Spoon: 08-442 96 21

Om Lantmännen:
Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Exempel på företagets varumärken är Axa, Kungsörnen, Kronfågel, GoGreen, Hatting, Schulstad och Gooh. Lantmännen ägs av 35 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, har närvaro i 22 länder och omsätter 38 miljarder kronor. Företaget är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos dess ägare. Det, kombinerat med att Lantmännen har verksamhet i hela kedjan från jord till bord, gör att företaget kan ta ansvar för alla steg i kedjan.

Om Spoon:
Spoon är Sveriges mest prisbelönta content agency och har lång erfarenhet av såväl tryckt som digital kommunikation. Företaget har omkring 120 anställda på kontor i Stockholm och Göteborg och omsätter över 200 miljoner kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.