Följ Bonnier Magazines & Brands

Rekordvinst för Bonnier Tidskrifter vid utdelningen av årets Tidskriftspris

Pressmeddelande   •   Nov 14, 2014 12:14 CET

Sveriges Tidskrifter nominerade i år fem medarbetare hos Bonnier Tidskrifter till det prestigefulla Tidskriftspriset. Och hela tre av dem vann. Aldrig förut har så många kammat hem priser. Christian Geijer fick priset Årets Genombrott, Magdalena Egelin blev Årets Annonssäljare och Nina Oja blev utnämnd som Årets AD. Priset delades ut i går den 13 november under Tidskriftsgalan på Münchenbryggeriet i Stockholm.

För 25:e året i rad delades det prestigefulla Tidskriftspriset ut. Ett pris som 16 gånger tidigare hamnat hos Bonnier Tidskrifter men aldrig förut har så många fått priser samma år och inom ett så brett fält - annons, digitalt och redaktion.

Vinnare Årets Genombrott blev Christian Geijer, Copy på Digitala Medier
Motivering:
För att ha visat de sociala framfötterna på ett inspirerande sätt i en gren där tidskriftsvärlden har varit sen ur startblocken.

– Det känns otroligt. Det är kul att det på Tidskriftsgalan lyfts fram en digital satsning. Jag är stolt över min prestation men också över teamet som gör det möjligt att producera det jag gör, säger Christian Geijer.

– Vår grupp av sociala redaktörer utvecklar tillsammans med resten av redaktionen varje dag arbetsmetoderna för att nå fram med våra historier. Framgångarna har visat sig länge nu i form av en hög och jämn trafikutveckling. Och det är såklart kul att Christian får ett extra erkännande för sin kreativitet och professionalitet, säger Daniel Frodin, Chef för Bonnier Tidskrifter Digitala Medier.

Vinnare Årets AD blev Nina Oja, STYLEBY
Motivering
: En tidskrift som omedelbart signalerar nödvändig läsning för den som vill ha koll. En internationell känsla och ett personligt tilltal gör att man känner sig förtrogen med avsändarna. Med en stram och samtidigt punkig form ger STYLEBY och Nina Oja oss en initierad moderesa.

– Det här priset har varit ett personligt mål under hela karriären. Men jag har alltid haft oddsen mot mig eftersom priset under sina tidigare 17 år endast har delats ut till fyra kvinnor. Att få bättra på den statistiken känns kanske som det viktigaste, säger Nina Oja.

– STYLEBY är ett unikt magasin som alltid ligger i framkant, och det är helt fantastiskt hur man lyckas nå en så kräsen målgrupp som många drömmer om att hitta. Och här är förstås layouten avgörande. Jag är därför både stolt och glad över att man fått pris för sin form, särskilt nu i år när AD:n Nina Oja gjort en så lyckosam redesign, säger Åsa Rydgren, Publisher och ansvarig för tidningsområdet Familj, Mode & Mat.

Vinnare Årets Annonssäljare blev Magdalena Egelin, Bonnier Tidskrifter
– Det är helt klart magasinens förtjänst. Det är en fröjd att få arbeta med våra magasin. Den kvaliteten som finns hos oss finns ingen annanstans. Ska man arbeta med tidskrifter ska man arbeta på Bonnier Tidskrifter, säger Magdalena Egelin.

– Jag känner mig helt överväldigad och otroligt stolt. Magdalena är verkligen värd priset för sina bra affärsinsatser under alla år hon jobbat hos oss. Jag är glad för hennes skull och för hela BT Sales, säger Cecilia Cherif, annonsdirektör Bonnier Tidskrifter.


Fler uppmärksammade var:

Nominerad Årets AD
Joel Persson, Icon Magazine

Motivering
: Fläckfri form i såväl typografi som fotografi med omsorg om detaljerna. Icon må vara en relativt ny produkt på marknaden men formen har redan givit den identitet. Den konsekventa formen är en styrka.

Nominerad Årets Annonssäljare
Anna Björling, Bonnier Tidskrifter


Om Tidskriftspriset

Tidskriftspriset delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter och verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. Priset delas ut i samband med den årliga Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan.


Tidigare vinnare från Bonnier Tidskrifter:

Årets tidskrift - populärpress
2011: Damernas Värld
2009: M-magasin (över 50 000 ex)
2007: mama (över 50 000 ex)
2001: Tara
1997: Amelia

Årets Tidskrift – Digitala Medier
2005: Ekonominyheterna.se (TV4 och Privata Affärer)

Årets krönikör
2003: Martina Haag, Elle och mama
2000: Rebecka Gunnarsson, VeckoRevyn

Årets AD
2000: Susanne Henriksson, VeckoRevyn

Årets Genombrott
2012: Elin Kling, STYLEBY
1997: Emma Hamberg, VeckoRevyn

Årets Annonssäljare
2010: Anna Lund Jeppsson, Bonnier Tidskrifter

Årets Marknadsföringsinsats
2009: VeckoRevyn
1999: Bonniers Veckotidningar (delas mellan Amelia, Damernas Värld, VeckoRevyn och Året Runt)
1997: Privata Affärer

Sveriges Tidskrifters Stora pris
2013: Kamratposten
2011: Amelia Adamo, M-magasin


För mer information kontakta:

Moa Thorsell, Webbredaktör
Kommunikation och reklam
moa.thorsell@bt.bonnier.se
076-535 67 75

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.