Följ Bonnier Magazines & Brands

Rekordmånga barn vill fortfarande brevväxla

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2015 15:58 CET

Barn vill fortfarande brevväxla på klassiskt sätt trots datorer och smartphones. När Kamratposten nyligen förnyade sin avdelning Brevlådan var det minst tre gånger så många barn som ville vara med än tidigare. Avdelningen kallas nu för Nya Brevlådan och parar ihop brevvänner med hjälp av en bokstavskod.

I nya numret av Kamratposten presenteras resultatet av Nya Brevlådan, där 1209 barn från Ystad i söder till Kiruna i norr, ja till och med från Tyskland och Island, sökte och fick brevvänner. Det är minst tre gånger mer än den vanliga brevväns-skörden till Kamratposten.

– Det visar på något som ofattbart många vuxna inte kan förstå. Nämligen att barn både kan gilla att hålla på med sina smartphones och köra gammaldags brevväxling eller läsa böcker. Jag menar att svenska barn 2015 kan mer än någon tidigare generation, säger Lukas Björkman, KP:s chefredaktör.

Kamratpostens klassiska brevväns-projekt Brevlådan startades för cirka 50 år sedan. Barn har skrivit till Brevlådan och fått sin önskan om att få en brevvän uppfylld av tidningen.

– Tidigare blev Brevlådan lite mer som kontaktannonser, vilket gjorde att alla tyvärr inte fick en brevvän. Men med Nya Brevlådan har vi ändrat på det, säger Lukas Björkman.

I Nya Brevlådan skickar barnen in sina brev och markerar sina intressen på kuvertet med ett särskilt kodsystem, där varje bokstav i alfabetet står för ett specifikt intresse. Därefter matchar Kamratpostens redaktion ihop brevskrivarna och alla som skriver in får chans att få två brevvänner.

– Gör man bara saker på rätt sätt så vill barn visst både läsa och skriva mycket, säger Lukas Björkman.

Här är några av de bokstäver som brevskrivarna valde som främsta ”intresse”:
B. Många brev (174)
H. Musik (141)
A. Lååånga brev (130)
C. Pyssliga brev (85)
J. Hästar (69)
Y. Bokmal (66)
Ö. Feminist? Ja visst! (31)
Z. Gamer (25)
O. Kärlek (15)
W. Bro (Pewdiepie-fan) (13)

För mer information:
Se bifogade sidor ur KP 3/2015 eller kontakta
Lukas Björkman, chefredaktör KP
08-736 53 88
lukas.bjorkman@kp.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.