Följ Bonnier Magazines & Brands

Paradisverkstaden c/o Lantliv – ny serie bruksgods i keramik

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2018 09:00 CEST

Lantliv och Paradisverkstaden är stolta och glada att presentera ett unikt samarbete. En serie bruksgods i keramik. Kollektionen går under namnet Paradisverkstaden c/o Lantliv och består av nio olika delar i fyra färger, som är vackra att kombinera med varandra.
– Jag är så nöjd och stolt över resultatet! Det känns som om vi har skapat en modern klassiker, säger Anna-Lena Sventelius, chefredaktör för Lantliv och initiativtagare till designsamarbetet.

Det är en särskild känsla att duka med handdrejad keramik. Därför har Lantliv i ett unikt samarbete med keramikerna på Paradisverkstaden tagit fram en helt ny serie bruksgods i keramik – Paradisverkstaden c/o Lantliv – en vacker och hållbar kollektion att använda och älska i många år framöver.

– Jag och Lantlivs redaktion har i flera år drömt om att få göra en kollektion keramik. Vi har haft en tydlig idé om hur varumärket Lantliv ser ut som handgjord keramik. Vi har tänkt vackra spilkumar, fat och tallrikar med ett rustikt, lantligt uttryck kombinerat med en modern funktionell form, säger Anna-Lena Sventelius, chefredaktör för Lantliv och initiativtagare till designsamarbetet med Paradisverkstaden.

– Det har varit spännande att arbeta med formgivarna Hannah Paradis och Maja Lindahl från Paradisverkstaden. Precis som när man gör ett magasin så växte kollektionen fram under en kreativ process. Jag är så stolt och vill verkligen själv ha alla delar i serien. Det känns som om vi har skapat en modern klassiker, säger Anna-Lena Sventelius.

Kollektionen består av nio delar: fyra rejäla spilkumskålar i olika storlekar att tillreda maten i eller duka på bordet med, ett stort vackert uppläggningsfat som till exempel gör sig fint på bänken som fruktfat, därtill en karaff, en liten skål, en generös mattallrik samt en pokebowl. Kollektionen finns i fyra vackra färger som är fina att kombinera med varandra.

– När vi fick frågan från Lantliv om vi ville samarbeta lät vi oss inspireras av det moderna lantköket. Vi tänkte tunt drejat, användbart bruksgods. Resultatet har en mjuk, enkel, funktionell form som vi är väldigt nöjda med. Det har känts fint att arbeta ihop med Lantliv, säger Hannah Paradis.

Keramikserien tillverkas i Paradisverkstadens ateljé på Öland. Att allt gods drejas och glaseras för hand gör att ingen tallrik eller skål blir exakt den andra lik. Händernas linjer efter drejningen syns i leran, vars råa textur får skymta fram under glasyren på kanter och pipar. Alla delar är tänkta att användas till vardags och går att diska i diskmaskin och värma i ugn och i mikro då de är tillverkade i stengodslera.

Med start nu i höst säljs kollektionen Paradisverkstaden c/o Lantliv i butik samt via Paradisverkstadens hemsida: www.paradisverkstaden.se

Kollektionen premiärvisas på Formex: Pressvisning 21 augusti, kl 10.20 i monter B05:31.

För mer information kontakta:

Anna-Lena Sventelius, chefredaktör Lantliv, Bonnier Magazines & Brands, 070-833 55 48
Linn Widén, marknad & PR, Bonnier Brands, 076-526 11 18
Hannah Paradis, Paradisverkstaden, 070-950 90 04
Maja Lindahl, formgivare Paradisverkstaden, 073-730 84 61

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.