Följ Bonnier Magazines & Brands

Nu släpps Stora boken om Kropp & Knopp!

Pressmeddelande   •   Aug 14, 2018 07:20 CEST

Kropp & Knopp är Kamratpostens (KP) populäraste avdelning, dit har frågorna strömmat in i hundratusental genom åren. Nu släpps en bok med det mesta av det bästa från Kropp & Knopp – över 200 sidor fullmatade med frågor, svar och reportage. Allt rikligt illustrerat av Sveriges tecknar-elit.

Till Kropp & Knopp har hundratusentals barn skrivit med frågor de inte vågat ställa till någon annan än KP. Experten Annica Frithiof har besvarat dem sedan 1990 och kollegan Fox Foxhage har varit med sedan 2000. Frågorna fortsätter att strömma i oförminskad mängd, år efter år.

– Många har efterfrågat en ny Kropp & Knopp-bok. Suget efter Kropp & Knopp-material tycks ibland omättligt. Så jag tänkte att vi gör väl en bok med så mycket frågor, expertsvar, reportage och fina illustrationer som det bara går, för att stilla åtminstone den akuta hungern, säger Lukas Björkman, chefredaktör och ansvarig utgivare på KP.

Många av Sveriges bästa illustratörer har medverkat i boken: Jojo Falk, Elin Lindell, Nino Keller, Mati Lepp, Gunilla Kvarnström, Sonja Härdin, Emma Adbåge, Carolina Ståhlberg med flera.

Boken innehåller det mesta av det bästa om puberteten, kroppen och känslor som KP gjort sedan 2015. Och det är alltså inte bara frågor och svar, utan även många reportage och en mäktigt pubertetsordlista från A till Ö.

– Boken blev riktigt maxad, om jag får säga det själv. I varje KP-tidning har vi två Kropp & Knopp-sidor. Stora boken om Kropp & Knopp är på över 200 sidor, praktiskt indelade i kapitel som Allt om snoppar och Massor om mens. Det handlar om frågor som barn inte vågar ställa till någon annan än KP – och nu äntligen finns alltså alla svar samlade, fortsätter Lukas Björkman.

Frågorna om puberteten och kroppen är i mångt och mycket desamma nu som för 50 år sedan, då KP började med frågespalter. Det som har kommit mer och mer på senare år är frågor om relationer på sociala medier. Därför är det ett helt kapitel med i boken om fördelar och fällor med smartphones, spel och sociala appar.

Boken finns i handeln från nästa vecka, men går redan nu att beställa här: kpwebben.se/kroppochknopp

Få ett smakprov av boken: https://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789186187903/partner/smakprov

För frågor, kontakta:

Lukas Björkman, Chefredaktör och ansvarig utgivare på KP
lukas.bjorkman@kp.bonnier.se
087365388

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.