Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier Tidskrifter når fler trendsättare inom skönhet

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2016 10:30 CET

Bonnier Tidskrifters stora skönhetsundersökning visar att e-handeln av skönhetsprodukter ökar stort. Vi har även gått på djupet och analyserat trendsättarnas och skönhetspionjärernas beteenden och deras starka påverkan på sin omgivning.

Bonnier Tidskrifters stora skönhetsundersökning presenterar spännande insikter kring kvinnors inställning till ansiktsvård och skönhetsprodukter.

I år ligger fokus på ansiktsvård, vilket har möjliggjort en djupdykning i ämnet.

– Några av de mest spännande förändringarna vi ser är att inköp via e-handel har haft en fantastisk ökning det senaste året. Idag handlar 57 procent av kvinnorna sin hudvård via internet (Jmf 40 procent 2014), säger Jorid Aldrin på Bonnier Tidskrifters analysavdelning.

Fysiska butiksinköp väljer man främst för att man får personlig hjälp/rådgivning och för att man kan klämma/känna på produkterna. E-handelns största fördelar är att det finns ett stort utbud att tillgå och att man kan få hemleverans.

Återfuktande och mjukgörande är de två enskilt viktigaste egenskaperna hos en hudvårdsprodukt, enligt undersökningen.

De viktiga skönhetspionjärerna– Vi ser en tydlig ökning av pionjärer inom Bonnier Tidskrifters universum, konstaterar Louise von Stockenström. Denna målgrupp är först med det senaste och fungerar som promoters och varumärkesambassadörer mot sin omgivning, vilket gör den oerhört viktig och intressant att titta extra på.

21 procent (Jmf 17 procent 2014) av kvinnorna i undersökningen är konsumtionspionjärer och de är alltid först i sin vänskapskrets med att prova nya hudvårdsprodukter. Dessa kvinnor är mycket kunniga och pålästa inom området och påverkar sin vänskapskrets i hög grad.

Det som skiljer dem beteendemässigt är att de främst provar nya produkter för att de vill vara först med det senaste, de gillar nya innovationer och blir inspirerade av skönhetsexperter på sajter, sociala medier och i magasin.

Viktiga valfaktorer vid köp är hög kvalité och snygg förpackning och inspiration hämtar de i mycket högre grad från skönhetsexperter i magasin, sajter och sociala medier, gratisprover, annonser, bilder och youtube.

Delar av undersökningen i korthet:

91% av kvinnorna vet i dag vilken hudtyp de har.

61% köper i dag hudvårdsprodukter som är anpassade efter hudtyp, de med känslig hud är mest benägna att köpa anpassade hudvårdsprodukter.

6 av 10 tycker att det kan vara svårt att hitta produkter som passar dem och deras behov.

4 av 10 anser att anti-age produkter ger det resultat de utlovar.

7 av 10 kvinnor tycker att det är viktigt att deras hudvårdsprodukter är ekologiska/fria från parabener/mineraloljor.

Om undersökningen
Bonnier Tidskrifter har genomfört en skönhetsundersökning om hur inköps- och användarbeteenden har utvecklats under de senaste åren och vilka som är hudvårdsprodukternas viktigaste egenskaper. Undersökningen resulterade i drygt 2 000 svar ochgenomfördes på 9 av Bonnier Tidskrifters sajter och magasin (amelia, Damerna Värld, tara, mama, M-magasin, Styleby, Topphälsa, VR, DV Mode) under januari 2016.

För mer information kontakta:
Louise von Stockenström, analyschef Bonnier Tidskrifters analysavdelning.
louise.stockenstrom@bt.bonnier.se

Tel: 0709 22 75 65

Jorid Aldrin, analytiker Bonnier Tidskrifters analysavdelning.
jorid.aldrin@bt.bonnier.se

Tel:076-535 67 63

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.