Följ Bonnier Magazines & Brands

Nominera till Blog Awards 2014!

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2014 11:35 CEST

För sjunde året i rad arrangerar VeckoRevyn Blog Awards – Sveriges första, största och mest prestigefyllda bloggpris, som i år har fem nya kategorier.

Cirka 20 000 nomineringar väntas komma in under nomineringsperioden för Blog Awards 2014 och bland de tolv kategorierna finns några nya: ”Årets opinionsbildare”, ”Årets livsstilsblogg”, ”Årets Youtube-raket”, ”Årets podcast” och ”Årets inspiratör – Instagram”.

– Det föds nya stjärnor på nätet varje dag. Vi kände att det var dags att bredda och se utöver den traditionella bloggen och ge plats åt talanger på plattformar som exempelvis Instagram och Youtube, säger Linnea Isaksson, webbredaktör för Veckorevyn.com.

Blog Awards går av stapeln den 18 september och från och med i dag och fram till den 31 maj kan man på VeckoRevyn.com nominera sin egen eller någon annans blogg i de olika kategorierna. I början av juni utser en jury bestående av Emanuel Karlsten, Petra Tungården, Alexander Erwik och Linnea Isaksson fyra finalister i varje kategori. De 48 finalisterna presenteras sedan i VeckoRevyns stora Blog Awards-nummer (nr 9 som finns i butik den 13 augusti) samt på blogawards.se.

– Med VeckoRevyn Blog Awards vill vi lyfta fram och hylla Sveriges främsta och bästa
bloggare och nätprofiler inom sina respektive kategorier. En nominering i Blog Awards är ett viktigt erkännande för etablerade bloggare och en rejäl språngbräda för nya talanger, säger Linnea.

Kategorier Blog Awards 2014

Årets tränings- och hälsoblogg
En bloggare som är värd att uppmärksammas för sitt sätt att engagera och inspirera sina läsare inom hälsa, träning och fritid. Med sunda tips peppar hen sina läsare – varje dag.

Årets inspiratör – Instagram
En person som inspirerar sina följare på Instagram inom mode, skönhet, träning eller hälsa. Här letar vi efter en användare som dagligen uppmuntrar sina följare själsligt och/eller fysiskt med hjälp av fina bilder. Antalet följare väger tungt i denna kategori.

Årets opinionsbildare
En person som väckt engagemang, startat en framgångsrik hashtag, eller skrivit ett uppseendeväckande inlägg som fått stor spridning i sociala medier. Här letar vi efter en skribent som vågar sticka ut från mängden, skapa debatt och inte är rädd för att vädra sina åsikter.

Guldpennan
En blogg som utmärker sig i sitt säregna/intelligenta/vackra/målande/humoristiska eller på annat sätt intressanta språkbruk. Här premieras välskrivna blogginlägg, där skrivkonstens kvalitet går före uppdateringskvantitet.

Årets livsstilsblogg
Här letar vi efter Sveriges bästa livsstilsblogg, alltså en bloggare som inte nödvändigtvis har en uttalad nisch utan som genom att beskriva sitt liv och vardag inspirerar, berör eller underhåller sina läsare – varje dag.

Årets podcast
Här har blogg och radio förenats och gör det möjligt för bloggläsarna att lyssna till bloggaren i en egenproducerad podcast. Hög kvalité och antalet lyssningar väger tungt i denna kategori.

Årets bloggraket
En bloggare som vuxit i rekordfart och blivit en ny stjärna på blogghimlen. ”Ny” innebär att bloggen antingen är startad under det senaste året, eller – om den funnits sen tidigare – blivit uppmärksammad/upptäckt under det senaste året.

Årets modeblogg
En bloggare som under det senaste året utmärkt sig för sin fingertoppskänsla för stil och mode. Denna bloggare har koll på det senaste, inspirerar sina läsare och vågar också skapa egna trender.

Årets kändisblogg
Här letar vi efter en bloggande kändis, alltså en person som är känd utanför bloggosfären sen tidigare och som valt att börja blogga. Personliga inlägg väger tyngre än antalet läsare i denna kategori.

Årets beautyblogg
En blogg som inspirerar inom smink och skönhet. Här ska beautyjunkies kunna räkna med det senaste på make up-fronten och få tips, trix och inspiration – varje dag.

Årets bloggbusiness
En bloggare som tagit sitt bloggande till nya höjder och utifrån detta skapat affärsverksamheter. Denna person är ambitiös och driver projekt eller företag med stor entreprenörsanda.

Årets Youtube-raket
I den här kategorin behöver du inte ha en blogg för att bli nominerad. Grupp, duo eller vlogger, här letar vi efter personer som lyckats med rörligt material och som skapat en eller flera virala succéer det senaste året. Antalet visningar väger tungt i den här kategorin.

Kontakt för mer information:
Linnea Isaksson, projektledare Blog Awards, linnea.isaksson@veckorevyn.com, 076-535 68 11.


Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.