Följ Bonnier Magazines & Brands

New England-hus om kvinnorna själv får välja

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2017 08:30 CEST

New England-hus med stor veranda, om kvinnorna själva får välja. Och det är kvinnorna som får välja – för det är de som bestämmer. Det visar Bonnier Tidskrifters stora hem och inredningsundersökning som presenteras i dag.

Bonnier Tidskrifter når över 70 procent av Sveriges kvinnor via sina varumärken, både magasin och digitalt. I undersökningen har 1 022 kvinnor mellan 25 och 64 år intervjuats om allt ifrån sina köpvanor, preferenser, planer och inspirationskällor.

Årets hem- och inredningsundersökning gav några mycket intressanta insikter kring hem- och inredning. Här är 8 av dem!

1. New England-hus i topp
När vi lät kvinnorna välja mellan olika drömboenden hamnade "New England-hus med stor veranda" i topp, följt av "Sekelskifteslägenhet med högt i tak", "Gård på landet med höns och getter", samt "Gammal trävilla med snickarglädje".

2. Det är kvinnorna som bestämmer
Kvinnorna i undersökningen hävdar att det är de som är helt eller delvis ansvariga när det gäller heminredning och bostaden. 2 av 5 kvinnor uppgav att de hade hela ansvaret. Resten svarade att ansvaret är delat. Ingen svarade att en eventuell partner hade ansvaret. 3 av 4 säger också att de är intresserade eller mycket intresserade av inredning.

3. Det är vardagsrummet de vill maximera
Vardagsrummet är det rum som flest anger att de vill samlas i. Och kanske är det därför det är den plats där man vill maximera ytan på, så stort som möjligt. 52 procent uppger att vardagsrummet är för trångt.

4. De är nöjda med sitt boende, men drömmer ändå om att flytta eller att sätta igång nästa inredningsprojekt
Även om 3 av 4 säger sig vara nöjda med sitt boende, är det många som drömmer om att flytta eller att sätta igång med nästa projekt i hemmet. 1 av 5 uppger att de planerar att byta bostad inom ett år. Ännu fler i den yngsta gruppen, 25–35 år där 30 procent tror att de kommer att flytta. Bara 15 procent säger att de inte har något projekt de önskar genomföra.

5. Viktigast är att hemmet är hemtrevligt och personligt
9 av 10 anser att deras hem i hög grad eller i viss utsträckning speglar vem de är. Det viktigaste när de inreder är att hemmet ska vara "hemtrevligt", "personligt" och "inrett efter mina behov". När kvinnorna ombads att beskriva sin stil hamnar en blandning av nytt och gammalt och ärvt i topp, följt av skandinaviskt och klassiskt.

6. Många beredda att betala för hållbarhet
52 procent är mycket eller ganska mycket intresserade av att betala mer för hållbarhet. Därefter kommer giftfria material följt av miljövänlig tillverkningsprocess. Det är framför allt de äldre kvinnorna som kan tänka sig att betala mer för produkter med detta tillägg, vilket skiljer sig från andra branscher där yngre brukar ha ett större engagemang för etiska och miljövänliga alternativ.

7. Köpprocessen är framför allt digital, men själva köpet görs helst i butik
De flesta uppger att de jämför priser på nätet, men att många föredrar att göra själva köpet i butik. Viktigast att handla i butik tycks sängar och soffor vara. Här föredrar 9 av 10 att handla dessa produkter i butik.

8. Inspirationen kommer främst från inredningsmagasin
När kvinnorna svarar på var de får sin inspiration hamnar inredningsmagasinen i topp med 42 procent. Därefter följer sökning på internet och livsstilsmagasin. Målgruppen verkar vilja ha mycket inspiration, för i snitt uppger varje intervjuperson fem olika källor till inspiration och tips.

Varje år genomför Bonnier Tidskrifter en stor undersökning om hem och inredning för att bättre förstå målgruppen, vad de har för behov och vanor, och för att se vilka trender som är starka. Dessa insikter använder förlagets varumärken för att skapa relevant innehåll. Förutom de stora inredningstitlarna Sköna hem, Allt i hemmet, Lantliv, Family Living, Gods och gårdar skriver flera varumärken om inredning och livsstil; Damernas Värld, Allt om trädgård, mama, amelia, Tara, M-magasin och många fler. Både i magasinen och digitalt. Bland de fler än 250 influencers kopplade till förlaget finns många tongivande inredningsinfluencers med stor påverkan och starka åsikter. Undersökningen är också en hjälp för kunder och samarbetspartner.

– Med dessa insikter kan vi skapa relevanta koncept som vi vet ger effekt för våra kunder, säger Andreas Sandin, annonsdirektör på Bonnier Tidskrifter.

Bonnier Tidskrifters stora hem- och inredningsundersökning presenteras i dag i Stockholm den 9 maj 2017 för ungefär 100 personer från de största företagen inom hem och inredningsbranschen.

Vill du veta mer om undersökningen kontakta:

Louise von Stockenström, analyschef Bonnier Annons

+46 709 22 75 65

louise.stockenstrom@bt.bonnier.se

Andreas Sandin, annonsdirektör

+46 8 736 53 00

andreas.sandin@bt.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera