Följ Bonnier Magazines & Brands

Matinspiratör får Allt om Mat:s stora matpris

Pressmeddelande   •   Nov 05, 2012 09:00 CET

Han brinner ständigt – för nya idéer, nya projekt och sin trendsättande gröna matfilosofi. Dessutom vill han generöst lära ut allt han kan. Därför får Paul Svensson Allt om Mat:s stora matpris 2012.

Paul Svensson, född 1974 i Helsingborg, är kock och entreprenör med bas på Fotografiska museet i Stockholm och har fingret med i en rad andra projekt, bland annat nyöppnade kafé Wake up på Järntorget i Göteborg. Han är även välkänd för sina matnyttiga kokböcker och för tv-tittarna i program som ”Kockarnas kamp” och ”Gomorron Sverige”. Lagar även 1920-talsmat i SVT-aktuella ”Historieätarna”.
– Paul Svensson sporrar mig att bli en bättre matlagare! Han är oerhört noggrann och pålitlig i sitt arbete och samtidigt kan man räkna med att han ständigt presenterar något nytt och i framkant, säger Mona Johansson, chefredaktör på Allt om Mat.

Paul Svensson tar emot priset på matmässan Mitt kök på Stockholmsmässan i Älvsjö fredagen den 9 november kl 15.10 på Allt om Mat-scenen.

Årets motivering:
Allt om Mat:s stora matpris 2012 går till en av Sveriges mest inspirerande matpersoner. Paul Svensson förenar högklassig gastronomi och trendkänsla med en genuin folkbildningsiver.

Allt om Mat:s stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur. Bland tidigare vinnare finns Annika Unt Widell, Skolmatens vänner (2011), Martin Johansson, brödinspiratör (2010), Rolf Axel Nordström, Ängavallens gård (2009) och Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).
Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.

För mer information om priset kontakta chefredaktör Mona Johansson, 070-510 99 41  mona.johansson@aom.bonnier.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.