Följ Bonnier Magazines & Brands

MAMMORNA SOM VISAR VÄGEN – VEM VINNER?

Pressmeddelande   •   Okt 10, 2017 14:55 CEST

6 power-mamas som är utvalda att tävla om priset Årets Inspiratörsmama.

De går i täten, driver frågor, sticker ut hakan – och inspirerar i både det lilla och det stora. Som en del av Årets mama delar tidningen mama ut priset Årets Inspiratörsmama 2017. En jury har valt ut sex power-mamas som tidningen mamas läsare får rösta på.

– Det finns så många mammor som dagligen engagerar och inspirerar och de här sex är alla riktiga powermamas – på sitt sätt, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh.

Årets Inspiratörsmama genomförs till stöd för UNICEF och offentliggörs på en exklusiv Årets mama-middag på Oaxen 13 november 2017. Vinnaren åker med mamas chefredaktör på en UNICEF-resa och besöker ett av deras utvecklingsprojekt för barn och mammor.

Se alla nomineringsfilmer och rösta på: http://mama.nu/inspiratorsmama/

NOMINERADE ÅRETS INSPIRATÖRSMAMA

Lina Taha - Hon är Facebookdrottningen som lyckats bygga ett av Sveriges mäktigaste nätverk för unga kvinnor. Honey & the Bees har över 128 000 medlemmar och varje dag ger Lina, mamma till Liyana Chanelle, 2, styrka till unga kvinnor med sitt framgångsrecept: respekt, empati och systerskap.

Markiz Tainton - Från dag ett har vi inspirerats av det mod och den styrka som Markiz delat med sig av under sin IVF-resa. Lilla Liora såg dagens ljus i augusti, och vi fortsätter att inspireras av Markiz ärliga learning to be a mum-mentalitet.

Nina Rung - I över 16 år har kriminologen och genusvetaren Nina, mamma till Manja, 7, engagerat sig i frågan om våld och sexualiserat våld mot kvinnor och barn. Som grundare av föreningen Huskurage, som jobbar mot våld i hemmet, tar hon alltid högsta ton i såväl utredningar som debattartiklar och tv-soffor.

Ditte Svanfeldt - Hennes historia om dottern Della, 6, som föddes med en cp-skada, berör och inspirerar dagligen tusentals följare. Vardagsskildringarna av ett liv med åtta assistenter i skift och otaliga sjukhusbesök blandas med vackra familjebilder – och varje dag inspirerar Ditte och hennes familj med kärlek och energi.

Emma Pettersson - Hennes födelsevrål – och riksmarscherna mot BB-kaoset som hon var med och anordnade – satte fart på debatten och bidrog till att förlossningsvården fick 500 miljoner extra. Emma, mamma till Vilde, 10, och Louie, 1,5, fortsätter kämpa för varje kvinnas rätt till en säker förlossning.

Fi Lindfors - Fi, mamma till Charlie Marielle, 4, och Bonnie Corinne, 7 månader, peppar dagligen sina följare med kroppspositivism och en avslappnad inställning till en kropp som ärrats av två kejsarsnitt. Varje dag påminner hon sig själv och oss andra om att vi är awesome – precis så som vi är.

JURY

Louise Bratt Tidmarsh, mamas chefredaktör

Vanja Wikström, digital "momtreprenör"

Frida Boisen, sociala medier-expert

Jenny Strömstedt, programledare och UNICEF-ambassadör

Elaine Eksvärd, mamabloggare och barnrättskämpe

För mer information


Vill du komma i kontakt med de som nominerats, hör av dig till:
 Matilda Andersson, redaktionell projektledare Årets mama, telefon 070-535 56 85, matilda.andersson@mama.bonnier.se

Har du andra frågor kring Årets mama, hör av dig till:
 Louise Bratt Tidmarsh, chefredaktör mama, telefon 08-736 52 98, louise@mama.bonnier.se

Samarbetspartners till Årets mama 2017 är: Micki Leksaker, Polarn O. Pyret, Crocs, mySafety, Lidby vinhandel och UNICEF.

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.