Följ Bonnier Magazines & Brands

Mama kan vinna titeln Årets Omslag

Pressmeddelande   •   Okt 10, 2017 11:07 CEST

Tidningen mama är nominerad till Tidskriftspriset i kategorin Årets Omslag.
– Fantastiskt att ett av våra viktigaste omslag någonsin nu lyfts en gång till, säger chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh.

Mamas marsnummer har genom nomineringen chans att vinna titeln Årets Omslag, med retorikern, föreläsaren och mama-bloggaren Elaine Eksvärd och hennes två barn Matheo och Evelyn som medverkar på omslaget.

– Den här nomineringen betyder mycket för oss! Med just det här numret lanserade vi kampanjen ”Inte så konstigt” tillsammans med mamas bloggare Elaine Eksvärd, för att uppmärksamma barn med funktionsvariationer, en fråga vi jobbar långsiktigt med. Därför känns det extra kul att det här omslaget nu får liv igen genom att uppmärksammas på det här sättet, säger Louise Bratt Tidmarsh, chefredaktör för mama.

Elaine Eksvärds dotter Evelyn har Williams syndrom, och i marsnumret av mama berättade hon för första gången offentligt om detta.

– Jag saknade att se barn med funktionsvariationer i media och blev medveten om detta när jag själv fick ett barn som inte är ”som alla andra”. Jag hörde av mig till mama och tillsammans startade vi kampanjen ”Inte så konstigt” – och jag fick äntligen se min Evelyn på ett magasinsomslag, precis som hon är! berättar Elaine Eksvärd.

Sedan kampanjen startade har den fått stor spridning i såväl traditionella som sociala medier, och under hashtagen #intesåkonstigt har i dagsläget över 2000 bilder delats av funkisfamiljer som delar med sig av sin vardag på instagram.

För mer information, kontakta:

Chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh, 08-736 52 98, louise@mama.bonnier.se

Om mama:

Mama är Sveriges största livsstilsvarumärke riktat mot kvinnor med barn i åldern 0-12 år. Magasinet mama har 71 000 läsare/nummer och utkommer 11 gånger per år. mama.nu har ca 300 000 unika besökare/vecka.

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy