Följ Bonnier Magazines & Brands

M-magasin får nytt omslag – och ökar utgivningen

Pressmeddelande   •   Jan 16, 2017 13:00 CET

När M-magasin lanserades 2006 valde Amelia Adamo att själv pryda omslaget. Nu tar M, med nya chefredaktören Åsa Lundegård, nästa steg med nytt omslag och ökad utgivning.

M-magasin blev en succé och har under tio år växt till att bli en av Sveriges största, mest lönsamma och viktigaste tidskrifter. M-magasins mission – att lyfta kvinnor 50+, att visa att livet efter 50 bara blir bättre, och att sätta mappies på kartan, har blivit en makalös framgång.

– Amelia hade redan bestämt sig när jag tackade ja till att bli ny chefredaktör för M-magasin, förklarar Åsa Lundegård. Året ut, men sen räcker det – det var hon tydlig med.

– Under hösten har jag och framförallt M:s art director Marianne Brandt funderat, bollat idéer och testat oss fram. Vi har tittat på massor av bilder, av kända och mindre kända. Följande har varit viktigt:

Omslagen ska behålla en egen M-stil, trots att Amelia inte längre är modellen. Och de ska förmedla just det som Amelia själv har varit så bra på: Att visa styrka, självständighet och värme. Framförallt ska tidningen prydas av kvinnor som själva är mappies – mogna, attraktiva pionjärer.

– Vår första modell heter Judith Davies, hon är en väl anlitad amerikansk modell som älskar att vara gråhårig, enligt vår mejlkorrespondens.

Förutom nytt omslag blir det också förändringar i utgivningstakten.

– Det här året blir vi med en tidning till. Vi går från 16 nummer per år, till att ge ut 17 nummer, och blir därmed en tidning som kommer var tredje vecka. Dessutom ökar vi takten på utgivningen av våra specialtidningar.

Är det några andra förändringar, förutom omslaget och fler utgåvor?

– Nej, när det kommer till innehållet så gör vi inga stora förändringar. Våra läsare är trogna och lojala – både när det kommer till tidningen och till att nyttja våra kringprodukter. Vi gör 18 läsarresor i år, varav många redan är fullbokade. Vi har även en lönsam webbshop, eftersom vi tar fram produkter som vänder sig till just vår målgrupp och våra läsare.

– Vi har gjort ett fantastiskt 2016, så nu vågar vi växla upp, säger Åsa Lundegård.

För mer information, kontakta:

Chefredaktör Åsa Lundegård, 0702-79 79 90, asa.lundegard@m-magasin.se


Några frågor till Amelia Adamo

Drygt tio år som omslagsmodell, och 160 omslag – det är nog världsrekord. Men nu är det slut.

– Ja, enough is enough. Ett beslut jag fattade redan 2015. Året jag fyller 70 ska jag varken vara chefredaktör eller omslagsflicka. Men jag vill gärna komma in i Guinness rekordbok som världens äldsta återkommande omslagsmodell.

Har du något favoritomslag?

– De med mina barnbarn och det med kungen, för de var så knepiga att få till. Sedan har det varit extra skojigt med levande djur som inte gör som man säger.

Något du är mindre förtjust i?

– Faktiskt inget. Inte ens det som jag fick skäll för, när jag var naken, visserligen bakom en stol, men jag ansågs visa för mycket hud.

Är det något du kommer att sakna med att vara omslagskvinna?

– Sakna … jag vet faktiskt inte, mitt omslagsfria liv har inte riktigt börjat ännu …

Till sist, kommer du tillbaka och gästspelar någon gång?

– Jag gästspelar gärna!

Amelia försvinner inte från M. Hon fortsätter att skriva krönikan Final i varje nummer av tidningen, hon åker med på utvalda läsarresor, och hon skriver reportage under vinjetten Amelia möter. Dessutom fortsätter hon som profil i M:s webbshop.

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.