Följ Bonnier Magazines & Brands

M-magasin får ny chefredaktör

Pressmeddelande   •   Mar 01, 2016 09:30 CET

Efter tio framgångsrika år med M-magasin lämnar Amelia Adamo över chefredaktörskapet till Åsa Lundegård, i dag chefredaktör på amelia. Ny chefredaktör på amelia blir Maria Sognefors, i dag chefredaktör på Vi i Villa.

– Efter 150 omslag och 10 miljoner sålda exemplar känns det helt naturligt att lämna över stafettpinnen. Och det kan inte bli bättre än att amelias chefredaktör Åsa Lundegård tar över. Vi har samarbetat i många år och Åsa vet verkligen hur man gör en identifikationstidning, som utgör grunden för succéer som amelia och M-magasin, säger Amelia Adamo.

Åsa Lundegård har varit chefredaktör på amelia sedan 2010.

– Att gå från ett fantastiskt varumärke som amelia och vidare till en annan av Bonnier Tidskrifters absolut finaste och största titlar M, är hedrande och spännande. Det finns ju ett sorts blodomlopp som löper mellan titlarna, så det är inte en okänd värld, men en ny målgrupp, säger Åsa Lundegård.

M-magasin står stadigt vad gäller upplaga och ekonomi. Tidpunkten för byte av chefredaktör kan inte bli bättre, menar Amelia Adamo:

– Jag ser fram emot att lämna över, och jag kommer att fortsätta synas på omslag och i arrangemang som har med M-magasin att göra, som ett levande varumärke. Jag kvarstår också i Bonnier Tidskrifters ledningsgrupp och styrelse som både Senior Publisher och Editor at Large.

Ny chefredaktör på amelia blir Maria Sognefors, som lämnar Vi i Villa där hon varit chefredaktör sedan 2013.

– Att bli chefredaktör för amelia känns otroligt roligt! Det är ett prestigefyllt uppdrag, amelia är en fantastisk tidning och ett starkt varumärke med oändliga möjligheter.

Åsa Rydgren, förlagschef och ansvarig för Bonnier Tidskrifter/Livsstil:

– Jag är helt säker på att detta kommer att säkra både M:s och amelias fortsatta succéer, jag har jobbat nära både Åsa och Maria och vet vilka proffs de är. Samtidigt som ju Amelia Adamo fortsätter i sin Senior Publisher-roll, vilket också känns som en väldigt bra lösning.

Förändringarna kommer att ske under våren.

För mer information, kontakta:

Amelia Adamo: +46 70 688 54 22
Åsa Lundegård: +46 70 279 79 90
Maria Sognefors: +46 70 609 52 75

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.