Följ Bonnier Magazines & Brands

Leif Mannerström får Allt om Mat:s stora matpris 2013

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2013 12:00 CET

Kocklegenden Leif Mannerström är still going strong, med kokböcker, tv-program, på sin egen krog Kometen i Göteborg och i matdebatten – inte minst om maten i äldrevården.

Leif Mannerström, född 1940 i Stockholm, är kocken som tog det franska köket till Sverige. Med mytomspunna Restaurang Johanna i Göteborg skapade han mathistoria och hans inflytande är lika tungt fyrtio år senare. Med 55 år i yrket har han ett gediget arv att förvalta och delar med sig generöst i sina storsäljande kokböcker.
– Leif Mannerström är en stor inspiratör för en bred publik av matintresserade svenskar, säger Mona Johansson, chefredaktör på Allt om Mat.

Leif Mannerström medverkar på Allt om Mat-scenen på matmässan Mitt kök på Stockholmsmässan i Älvsjö fredagen den 8 november kl 15.00.

Årets motivering:
 Allt om Mat:s stora matpris 2013 går till Leif Mannerström för hans engagemang för bättre mat i äldrevården och för att han lär varje generation svenskar laga bättre mat.

Allt om Mat:s stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur. Bland tidigare vinnare finns Paul Svensson (2012), Annika Unt Widell, Skolmatens vänner (2011), Martin Johansson, brödinspiratör (2010), Rolf Axel Nordström, Ängavallens gård (2009) och Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).
 Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.

För mer information om priset kontakta chefredaktör Mona Johansson, 070-510 99 41, mona.johansson@aom.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare ska Bonnier Tidskrifter erbjuda läsarna produkter som underhåller, berikar, vägleder, inspirerar – och helst överträffar läsarnas förväntningar.

Bonnier Tidskrifters verksamhet innefattar tidskriftsutgivning, kundtidningsproduktion, digitala produkter som webb och magasin för läsplattor, event böcker och kurser. Förutom Sverige har Bonnier Tidskrifter utgivning i Norge, Danmark, Holland och Belgien.

Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.