Följ Bonnier Magazines & Brands

Kvalitetskött får Allt om Mat:s Stora matpris 2014

Pressmeddelande   •   Nov 05, 2014 09:00 CET

Allt om Mat:s Stora matpris 2014 går till Hälsingestintan och Britt-Marie Stegs för en envis tro på att kvalitet är det bästa försäljningsargumentet och att nötkött visst kan produceras med hänsyn till både miljö och djurskydd. I höst startar Hälsingestintan det mobila slakteriet för att skapa stressfri slakt. Priset delas ut vid Allt om Mat:s ceremoni i dag den 5 november.

Hälsingestintan grundades 1999 av Britt-Marie Stegs, som fortfarande är vd för företaget. Efter en blygsam start med försäljning av kvalitetskött lokalt hemma i Järvsö har företaget vuxit stadigt, och Hälsingestintans kött finns nu tillgängligt i butiker runt om i landet. Under hösten 2014 har företaget tagit ytterligare ett steg mot bättre djurhållning när de lanserat sin innovation, det mobila slakteriet.

–  Hälsingestintan bevisar tydligare för varje år att vi konsumenter är beredda att betala mer för god kvalitet, säger Mona Johansson, chefredaktör på Allt om Mat.

Britt-Marie Stegs menar att det finns en hel rörelse med människor som vill äta kött, men i mindre mängd och av bättre kvalitet. Hon vill driva en extensiv produktion i stället för en intensiv.

– I en extensiv produktion får djuren växa längre och betar på mark som är miljömässigt bra, till exempel ängsmark och skogsmark som aldrig plöjs. Jag ser det som sunt förnuft, säger Britt-Marie Stegs.

Britt-Marie Stegs tar emot priset på Metropol Palais, i Stockholm, i dag onsdag den 5 november.

Britt-Marie Stegs medverkar även på Allt om Mat-scenen på matmässan Mitt kök på Stockholmsmässan i Älvsjö fredag den 7 november kl 16.30.

Läs mer om Hälsingestintan här: http://www.halsingestintan.se

Allt om Mat:s Stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur. Bland tidigare vinnare finns Leif Mannerström (2013), Paul Svensson (2012), Annika Unt Widell, Skolmatens vänner (2011), Martin Johansson, brödinspiratör (2010), Rolf Axel Nordström, Ängavallens gård (2009), och Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).
Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.

För mer information kontakta:
Mona Johansson, chefredaktör Allt om Mat
Telefon: 070-510 99 41
E-post: mona.johansson@aom.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.

Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.