Följ Bonnier Magazines & Brands

Kraftig ökning i räckvidd för Bonnier Magazines & Brands ekonomititlar

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2018 10:40 CET

Orvestos sammanställning för 2017 års räckvidd talar sitt tydliga språk: Ekonomi är stekhett! Både Privata Affärer och Placeringsguiden som ges ut av Bonnier Magazines & Brands har galopperat under året där Placeringsguiden har ökat med 29 procent och Privata Affärer 17 procent i jämförelse med 2016 års siffror. 
– Det är oerhört roligt att fler ger oss förtroendet och visar att efterfrågan på oberoende vägledning är stort, säger Placeringsguidens chefredaktör, Fredrik Lindberg.

– Vi är självklart mycket glada över utvecklingen. Men det här är bara början på vår resa. Vår ambition är att göra privatekonomi till en folkrörelse och där är vi inte ännu. Men det goda resultatet bekräftar att vi är på rätt väg, säger Per Hammarlund, chefredaktör på Privata Affärer.

Intresset kring ekonomi ökar generellt bland läsarna i flera av Bonnier Magazines & Brands titlar enligt den senaste insiktsundersökningen som precis lanserats där dryga 1 000 personer svarade på frågor gällande områden inom Bank & Försäkring:

– Vi ser ett allt större intresse kring privatekonomi och det är onekligen ett område som fler och fler anser vikten av att engagera sig i. Att ha koll på sin ekonomi innebär både frihet och möjlighet till ett rikare liv och det märker vi att både våra yngre och äldre läsare och besökare har fått upp ögonen för. De är både intresserade av det lite mer kortsiktiga perspektivet såsom exempelvis krediter, lån och spartips och det mer långsiktiga som pension och hur man kan fortsätta leva gott även efter att de mest yrkesverksamma åren är över, säger Louise von Stockenström, Analyschef på Bonnier Annons.

Orvestosiffrorna visar att flera titlar har en fortsatt positiv utveckling hos Bonnier Magazines & Brands och andra tappar någon procent för att istället öka i räckvidd digitalt och genom event och resor.

– Vår digitala affär växer kraftigt så för oss är det inget chockerande att de tryckta magasinen tappar några procent när allt fler söker upp oss digitalt. Både våra räckviddssiffror på våra webbmagasin ökar samt i våra sociala kanaler och det känns ju solklart för den tid vi lever i nu där man lever tillsammans med sitt favoritmagasin både i tryckt och digital form, säger Frida Boisen, Digital chef på Bonnier Magazines & Brands.

Andra segment som tydligt ökar hos Bonnier Magazines & Brands är motorsport, hem & inredning samt träning & hälsa. Totalt ligger den genomsnittliga ökningen på 7 procent.

– Teknikens Värld och Topphälsa är några av våra käpphästar och fortsätter öka i räckvidd. Annat intressant från denna undersökning är att vi märker av att våra smalare titlar, till exempel Hem & Antik och Gård & Torp har en mycket positiv utveckling och det är härligt att se, säger Louise von Stockenström.

För fler frågor, kontakta:

Louise von Stockenström, louise.stockenstrom@mag.bonnier.se, 0709 22 75 65

Per Hammarlund, per.hammarlund@privataaffarer.se

Frida Boisen,frida.boisen@mag.bonnier.se, 070 300 27 40 

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://bonnier-tidskrifter.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.