Följ Bonnier Magazines & Brands

KP får Samhällsansvarspris

Pressmeddelande   •   Jan 31, 2014 10:00 CET

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har belönat Kamratposten med Psynkpriset för KP:s insatser kring barns och ungas psykiska hälsa. För SKL var det självklart att ge Samhällsansvarpriset till ”tidningen som är alla barns bästis sedan 1892”.

Psynkpriset är SKL:s utmärkelse till fem pristagare i olika kategorier som bidragit till ett mer effektivt arbete för barns och ungas psykiska hälsa i Sverige. Priset för Samhällsansvar gick i år till Kamratposten med motiveringen:
"Tidningen som är alla barns bästis sedan 1892 och dessutom har en särskild avdelning för Kropp och knopp måste så klart få samhällsansvarspriset!"

– Det känns bra, men ganska överraskande eftersom de flesta andra pristagarna jobbar i eller på uppdrag av det offentliga. KP tar ett stort samhällsansvar genom de ämnen vi väljer att skriva om. Det är inte det glammigaste eller mest säljande att skriva om familjehemsplacerade barn och jättesniglar som husdjur. Men alla barn och intressen ska kunna få utrymme i KP! Sedan fyller Kropp & Knopp helt klart en funktion i samhället. Där får barn raka och bra svar på frågor de inte vågar ställa någon annanstans, säger Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman.

Vad betyder priset för KP?
– Det är toppen för oss på redaktionen att få bekräftelse på att vi gör ett bra och viktigt jobb!

För mer information, kontakta:
Lukas Björkman, chefredaktör för Kamratposten
08 736 53 88
lukas.bjorkman@kp.bonnier.se


Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.