Följ Bonnier Magazines & Brands

Konditorstjärna får Allt om Mat:s stora matpris 2017

Pressmeddelande   •   Nov 09, 2017 18:00 CET

Jag blev jätteglad och smickrad när jag hörde att jag skulle få priset, säger Roy Fares. Motiveringen känns viktig och bra. Jag har alltid varit noga med mina recept och tänkt på att det inte ska vara tillkrånglat.

Han lyfter konditoryrket till stjärnstatus och inspirerar oss till att baka och fika med kvalitet. Allt om Mat:s stora matpris 2017 går till Roy Fares.

2017 var året då Roy Fares klev ur tv-rutan och öppnade eget. Och vilken start det blev! Köerna ringlar långa utanför Mr Cake på Rådmansgatan i Stockholm som han driver tillsammans med Mattias Ljunggren. 

Men det är inte bara för succén Mr Cake han får priset utan för lång och trogen tjänst i bakandets och fikaglädjens värld. 

– Han är ett proffs ut i fingerspetsarna med en enorm känsla för kvalitet, alltid i framkant när det gäller nya trender och med utstrålning som ingen annan, säger Suzanne Ribbing, chefredaktör på Allt om Mat.

– Jag blev jätteglad och smickrad när jag hörde att jag skulle få priset, säger Roy Fares. Motiveringen känns viktig och bra. Jag har alltid varit noga med mina recept och tänkt på att det inte ska vara tillkrånglat. Många andra verkar göra recept för att imponera på branschen. Det gör inte jag.

Priset delas ut i Allt om Mat:s monter på Sthlm Food & Wine.

Juryns motivering:

"För att ha höjt statusen på en yrkesgrupp till rockstjärnenivå, skapat en mottrend till socker- och kolhydratskräcken och kreativt och pedagogiskt inspirerat oss att prova nytt får Roy Fares Allt om Mat:s stora matpris 2017. Efter åtskilliga böcker och inspirerande tv-program ringlar köerna nu långa på Stockholms nya inneställe Mr Cake."

För mer information kontakta:

Roy Fares

E-post: royfares@gmail.com

Telefon: 073-9646862

Suzanne Ribbing, chefredaktör Allt om Mat

Telefon: 070-248 31 48

E-post: suzanne.ribbing@aom.bonnier.se

Allt om Mat:s Stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur. Bland tidigare vinnare finns Johanna Westman (2016), Fredrik Eriksson (2015), Britt-Marie Stegs, Hälsingestintan (2014), Leif Mannerström (2013), Paul Svensson (2012), Annika Unt Widell, Skolmatens vänner (2011), Martin Johansson, brödinspiratör (2010), Rolf Axel Nordström, Ängavallens gård (2009) och Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).
Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.