Följ Bonnier Magazines & Brands

Knappnålen - Damernas Värld Guldknappen får en lillasyster!

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2016 09:45 CEST

Nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2016. Foto: Daniel Stigefelt

Damernas Värld introducerar priset Knappnålen och avslöjar de nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar.

Damernas Värld, Sveriges största modemagasin, har under många år verkat för att stärka och lyfta fram svenskt mode. Som en del i det arbetet instiftade man 1982 det prestigefyllda modepriset Damernas Värld Guldknappen och 2010 tillkom även priset Damernas Värld Guldknappen Accessoar. I år vill Damernas Värld ytterligare stärka sitt stöd till svenskt mode och belysa ung talang genom att instifta det nya priset Knappnålen.

Syftet med utmärkelsen Knappnålen är att i ett tidigt stadie fånga upp och uppmärksamma unga svenska modeföretag. Priset delas ut till en designer inom kategorin mode eller accessoar och vinnaren utses av en jury bestående av Damernas Världs moderedaktion.

Genom Knappnålen vill Damernas Värld uppmärksamma ett modeföretag med en stark vision och utvecklingspotential.

– Knappnålen blir en lillasyster till Damernas Värld Guldknappen. Knappnålen är som en språngbräda för unga designers och vi hoppas att vi genom vårt stöd kan hjälpa dem att växa både kreativt och affärsmässigt, säger Martina Bonnier, Damernas Världs chefredaktör.

Den 26 augusti delas årets Guldknappen-priser ut på Grand Hôtel i Stockholm, följt av två läsargalor den 27 augusti.

De nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2016 är:

Af Klingberg Designers Zenitha Strömblad och Jessica Lakhall, Juryns motivering: ”Af Klingberg tar komfort till en helt ny nivå. I samarbete med ortopeder utvecklar de skor i storlekar som spänner från 35 till 42, med hög modegrad och god kvalitet. Kort sagt: för kvinnor som kräver lite mer än enbart en snygg utsida.”

Cornelia Webb Designer Cornelia Webb, Juryns motivering: ”Med rätt mix av coolhet och inspiration från naturen har Cornelia Webb gett naturstenar ett nytt flärdfullt liv och fått en självklar plats på den internationella lyx-marknaden. Det visar att hantverk och miljömedvetenhet glädjande nog ligger helt rätt i tiden.”

Eytys Designers Jonathan Hirschfeld och Max Schiller, Juryns motivering: Eytys har med sina unisex-sneakers slagit igenom snabbt och stort, både på hemmaplan och internationellt. Med sin största kollektion hittills och nya spännande designsamarbeten fortsätter de att ligga i framkant och vara trenddrivande inom svensk streetstyle.”

Little Liffner Designer Paulina Liffner von Sydow, Juryns motivering: ”Little Liffner är väskmärket som kombinerar skandinavisk enkelhet med italienskt hantverk. De erbjuder kvalitativa väskor till överkomliga priser för den moderna kvinnan som är säker i sin stil.”

Juryn för Damernas Värld Guldknappen Accessoar består av: Martina Bonnier, chefredaktör, Lisa Pettersson, modechef, Emilia de Poret, modeprofil & programledare, Pär Engsheden, designer, Tina Törnquist, hovstylist

Tidigare vinnare av Damernas Värld Guldknappen Accessoar är: 2010 Efva Attling, 2011 Triwa, 2012 Maria Nilsdotter, 2013 AKK, 2014 The Case factory, 2015 Happy socks.

Partners: Lancôme, världens främsta varumärke inom kosmetik. Schwarzkopf, global expert inom hårvård både för konsumenter och professionella frisörer. Ford Motor Company med sina vackra Ford Vignale-bilar. Svenska Emma S. skincare med nya doften Barrow Street. Bro Park, Sveriges nya galoppbana. Champagne Taittinger, som är ett av de äldsta husen i Champagne. Drycken Appletiser som består av 100% äppeljuice som kolsyrats lätt och Dooley’s, världens mest prisade gräddlikör.

#guldknappen2016 #damernasvärld

För mer information samt intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Linus Stridfelt, Patriksson Communication, 0707 89 82 76,  
linus.stridfelt@patrikssoncomms.com

Josefina Karlström, Bonnier Tidskrifter, projektledare, 070 394 23 73, josefina.karlstrom@bt.bonnier.se

Agneta Ljungman, Eventchef Bonnier Tidskrifter, 076 535 68 50, agneta.ljungman@bt.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.