Följ Bonnier Magazines & Brands

Kämpar för barnens plats i köket – Allt om Mat:s Stora matpris till Johanna Westman

Pressmeddelande   •   Nov 10, 2016 18:00 CET

Allt om Mat:s Stora matpris 2016 går till Johanna Westman för hennes arbete med att skapa lust och glädje kring matlagning för barn och ungdomar.

Johanna Westman, som har nära kontakt med sin inre 8-åring, har jobbat som tv-programledare, kokboksförfattare och har även matlagningskurser för barn. Men nischen ”barn” är inte alltid den mest lönsamma.

– Det är därför det är så härligt med Allt om Mat-priset! Jag hade precis en period när jag började fundera på varför eller för vem jag gör det här, och det är skönt att få det bekräftat utifrån, säger Johanna Westman.

Under hösten kom hennes senaste kokbok ”Grön i köket” (Rabén & Sjögren) och hon medverkar regelbundet i SVT:s Gokväll och i Svenska Dagbladets Junior-tidning.

– Johanna Westman är unik i den svenska matvärlden med sitt engagemang för barnen och deras rätt att få del av det härliga med att vara kreativ i köket, säger Suzanne Ribbing, chefredaktör på Allt om Mat.

Johanna Westman tar emot priset på matmässan Sthlm Food & Wine, Stockholmsmässan i Älvsjö, i dag torsdag 10 november. Johanna Westman medverkar även på Allt om Mat-scenen på mässan fredag den 11 november kl 13.45-14.15.

För mer information kontakta:

Suzanne Ribbing, chefredaktör Allt om Mat. Telefon: 070-248 31 48. E-post: suzanne.ribbing@aom.bonnier.se

Johanna Westman. Telefon: 070-424 07 65. E-post: johanna@mosebackematstudio.se

Motivering: ”För ett långsiktigt arbete med att utbilda och entusiasmera barn och ungdomar i köket får Johanna Westman Allt om Mat:s stora matpris 2016. Som receptmakare, programledare och kokboksförfattare inspirerar Johanna Westman ständigt nya generationer barn och föräldrar. Och med matlagningskurser och kockfritids tar hon dem i handen på deras första steg i kökets, matens och smakernas underbara värld.”

Allt om Mat:s Stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur. Bland tidigare vinnare finns Fredrik Eriksson (2015), Britt-Marie Stegs, Hälsingestintan (2014), Leif Mannerström (2013), Paul Svensson (2012), Annika Unt Widell, Skolmatens vänner (2011), Martin Johansson, brödinspiratör (2010), Rolf Axel Nordström, Ängavallens gård (2009) och Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).
Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.