Följ Bonnier Magazines & Brands

Kents Jocke Berg visar sin klädsamling

Pressmeddelande   •   Dec 12, 2012 13:00 CET

Joakim Berg är både med och utan bandet Kent en av Sveriges mest begåvade artister. Utöver Kent är han just nu aktuell som låtskivare till bland andra Petra Marklund och senast även ett samarbete med Avicii.

För första gången öppnar han dörrarna till sin privata garderob – som utan tvekan är en av de mest ambitiösa och stilfulla i landet. Under många år har han samlat på sig en imponerande samling plagg från världens bästa herrdesigner.
”Det finns absolut ett element av samlande. Men jag köper ju inte plagg för att arkivera dem, jag köper dem för att ha dem på mig. Jag tycker ju också att det är det som är kul, att det faktiskt är bruksvaror”, säger Jocke i intervjun utförd av STYELBYs chefredaktör Jonna Bergh.


Utdrag ur intervjun med Joakim Berg i STYLEBY:
”Jag skulle kunna räkna ut hur mycket pengar jag plöjt ner i min garderob om jag skulle vilja. Men jag tror inte jag vill det. Jag tror säkert att en del personer kommer att reagera på att någon lägger så mycket resurser på kläder – men där är vi inne på handväskdebatten igen. Bilar är liksom okej, kläder är det inte på samma sätt.”

”Jag har svårt att ta på mig kläder som jag burit med Kent som är väldigt igenkännbara. Jag har en röd cirkusjacka från Dior till exempel. Har du sett den så känner du igen den. (...) Plus: Känner någon igen jackan så känner personen kanske igen mig. Och det är ju något jag helst vill undvika.”

MER INFORMATION
  • Bland de 12 personerna som tillsammans med Jocke själv visar valda delar av hans garderob i STYLEBY märks skådespelaren Ewa Fröling, journalistprisnominerade tv-producenten Agnes-Lo Åkerlind, författaren Kristofer Andersson och bloggaren Josefin Arestav.
  • Fotograf: Jörgen Ringstrand.
  • STYLEBY #14 finns i butik 18 december.

För mer information:
Jonna Bergh, STYLEBYs chefredaktör
08 736 56 20

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.