Följ Bonnier Magazines & Brands

ICON – Sveriges nya reportage- och livsstilsmagasin från Bonnier Tidskrifter

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2011 10:00 CEST

Den 27 september lanseras Icon, Sveriges nya reportage- och livsstilstidning om vår tids inspiratörer.
I första numret intervjuas filmmogulen Bob Shaye, grundare av New Line Cinema, film-bolaget bakom succéer som Seven och Sagan om Ringen.

Det är unikt att vi som svenskt magasin har fått komma hem till Bob Shaye i hans hus i The Hamptons och fått höra honom berätta om Hollywoods maktspel och hur det kändes när han förlorade fyra miljarder kronor, säger Peter Smirnakos, chefredaktör på Icon.

I första numret av Icon möter vi även företagsledaren Percy Barnevik i en öppenhjärtig intervju om sin storsatsning, hjälporganisationen Hand-in-hand. Kan han återupprätta sitt anseende som affärsman och samtidigt skapa 250 miljoner nya jobb i tredje världen? Skribenten Anders Rydell och fotografen Johan Lindskog har även besökt Barneviks hjälporganisation Hand in Hand i Afghanistan.

– Du kanske minns min berömda pension. Det var en lycklig omständighet att jag hade den. Jag hade ju inte tänkt stå på en yacht och dricka champagne för pengarna, säger Barnevik i intervjun.

Joel Persson, som delar chefredaktörskapet med Peter Smirnakos, framhåller Icons satsning på långläsning och kvalitetsjournalistik.
– Medan andra tidningar gör personporträtt på åtta sidor, gör vi dem på upp till 20 sidor. Att vi både besökt Percy Barnevik i hans hem i Sverige och Hand i Hands verksamhet i Afghanistan är unikt för ett magasin i Sverige.

I första numret av Icon kan man även läsa om danska leksaksföretaget Legos fall och uppgång, den svenska stjänkocken Daniel Berlins innovativa restaurang på Österlen, rymddesignern Cecilia Hertz strävan efter att skapa ett mer hållbart samhälle samt Istanbuls modernisering.

Icon bevakar även stil och mode. I första numret visar aktuella svenska författare det senaste höstmodet och berättar om sitt förhållande till kläder.
– De flesta svenska författare klär sig väldigt lumpigt, säger bästsäljande deckarförfattaren Mons Kallentoft.

Första numret av Icon kommer i butik den 27 september.
Tidningen ges ut 10 nummer per år och trycks på högkvalitativt obestruket papper.
Lösnummerpriset är 89 kronor.
Icon är ett reportage- och livsstilsmagasin om vår tids inspiratörer. Om människor, fenomen, företag och idéer som formar vår värld i dag. En bra historia har inga gränser.

För mer information:
Chefredaktör Peter Smirnakos, mail: peter.smirnakos@bt.bonnier.se Telefon 0709 94 22 23
Chefredaktör och art director Joel Persson, mail: joel.persson@bt.bonnier.se Telefon 0704 41 34 41
Ansvarig utgivare Daniel Frodin, mail: daniel.frodin@bt.bonnier.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.