Följ Bonnier Magazines & Brands

Icon rekryterar från Krogkommissionen och stärker sin matbevakning

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2012 10:00 CET

I Icon nummer 1/2012 är det premiär för Icons Krogpatrull, en fast avdelning i varje nummer där två svenska krogar recenseras och betygsätts.

Icons Krogpatrull består av två anonyma matkritiker, samt illustratören Stina Wirsén vars roll är att visualisera och fånga känslan samt klientelet på varje krog. Ett erfaret team som under 2000-talet recenserade över 300 stockholmskrogar i DN På Stan under vinjetten Krogkommissionen.

– Vi tycker det är väldigt roligt att Krogkommissionens kunniga och erfarna recensenter väljer att komma till Icon, säger Peter Smirnakos, chefredaktör.

– Vi bestämde oss att fortsätta jobba tillsammans som krogrecensenter efter att vi avslutat vårt samarbete med DN. Vi bläddrade igenom den svenska floran av tidningar och kom fram till att Icon var den snyggaste och mest intressanta tidningen just nu. En tidning som ser mat som ett kulturellt uttryck bland andra, säger Icons Krogpatrull.

I Icon nummer 1/2012 recenseras restaurangerna Gastrologik och Chez Betty. Icons Krogpatrull besöker varje restaurang vid minst två tillfällen, anonymt.

– Vi har valt att vara anonyma för att skydda oss mot fjäsk och påtryckningar från branschen. Därför kan läsarna utgå ifrån att de kommer att få samma nivå på mat och service som Icons Krogpatrull, säger de.

För Icon har mat varit ett huvudämne sedan starten i september 2011 och i varje nummer publiceras minst ett större matreportage, skrivna av erfarna skribenter som White Guides chefredaktör Per Styregård. Icon har bland annat publicerat unika porträtt på kockar och krogar som Nobuyuki Matsuhisa, grundare av Nobu, svenska Frantzén/Lindeberg samt Hollywoodkändisarnas favoritkorvstånd Pink Hotdogs i Los Angeles.

– Svensken lägger nästan 25 procent av sin totala livsmedelskonsumtion på krogen, vilket är mer än någonsin. Det gör mat till ett av vår tids mest angelägna ämnen, som givetvis har en självklar plats i Icon, säger Peter Smirnakos, chefredaktör.

I nummer 1/2012 publiceras även ett omfattade matreportage skrivet av den prisbelönade matskribenten och författaren Mons Kallentoft. Mons har för Icons räkning ätit på fem framstående spanska krogar för att ta reda på var den spanska gastronomin är på väg efter att legendariska krogen El Bulli lade ner 2011.

– Genom att starta Icons Krogpatrull och samarbeta med skribenter som Mons Kallentoft och Per Styregård stärker vi vår position som magasinet för Sveriges mest initierade matjournalistik, säger Joel Persson, chefredaktör.

Icon nummer 1/2012 finns i butik den 17 januari 2012.

Kontaktinfo:
Chefredaktör Icon Peter Smirnakos
Mobil: 0709 94 22 23
Mail: peter.smirnakos@iconmagazine.se

Chefredaktör Icon Joel Persson
Mobil: 0704 41 34 41
Mail: joel.persson@iconmagazine.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.