Följ Bonnier Magazines & Brands

Icon är världens första magasin för iPhone

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2012 10:30 CEST

I juni är det premiär för Icons mobilapplikation där artiklar och intervjuer från magasinet kommer att finnas för gratis nedladdning till iPhone – på både svenska och engelska.

– Det finns två miljoner iPhones i Sverige i dag och Icons läsare lever aktiva liv. Den digitala pocketversionen av Icon är en läsarservice och ett väldigt bra komplement till papperstidningen, säger Icons chefredaktör Peter Smirnakos.

Det mobila surfandet har i Sverige ökat explosionsartat det senaste året, och därmed även kraven på det vi konsumerar.

Applikationen har utvecklats tillsammans med Mag+ och är byggd för att ge en inspirerande och användarvänlig läsupplevelse för mobilen. Artiklarna kommer att ges ut som singlar, och släppas en i veckan. Gammalt, nytt och tidigare outgivet material kommer att finnas i utbudet. De första utgåvorna innehåller bland annat reportaget om Slash som gavs ut i Icon #3 samt intervjuerna med svenske kocken Mathias Dahlgren och den legendariska forskaren Jane Goodall som båda är hämtade från det kommande numret av Icon.

– Läsupplevelsen har varit A och O för oss. Vi ville behålla magasinskänslan där text och bild samspelar, och samtidigt skapa en helt ny, unik läsupplevelse, anpassad för telefonen. Och med den här lösningen är vi faktiskt först i världen, säger Icons chefredaktör Joel Persson.

Med engelsköversatta applikationen Icon Global passar Icon samtidigt på att göra sitt inträde på den internationella marknaden. Mobilversionen kommer att kunna laddas ner i 123 länder.

– Många av artiklarna i Icon har ett läsvärde även utanför Sveriges gränser, därför känns det roligt att vi nu kan släppa delar av vårt material även på engelska. För oss är det här det perfekta sättet att känna oss fram på den utländska marknaden samt att utveckla vår digitala närvaro, säger Peter Smirnakos.

Applikationerna Icon Sverige och Icon Global kommer att finnas i Newsstand i App Store från slutet av juni.

För mer information om appen, gå in på www.iconmagazine.se.

För högupplösta bilder, kontakta redaktionen.

Kontaktinfo:
Chefredaktör Icon Peter Smirnakos
070 994 22 23
peter.smirnakos@iconmagazine.se

Chefredaktör Icon Joel Persson
070 441 34 41
joel.persson@iconmagazine.se

Fakta Icon: Icon är ett reportage- och livsstilsmagasin som ges ut av Bonnier Tidskrifter. Icon skriver om vår tids inspiratörer – entreprenörer, kreatörer, uppfinnare och andra människor som gör avtryck i samhället. Utgivningstakten är 10 gånger per år, första numret publicerades i september 2011.

Fakta Mag+: Mag+ är en publiceringsplattform för snabb och kreativ produktion av digitala publikationer för olika typer av surfplattor och smart phones. Mag+ debuterade på iPad i april 2010 med den prisbelönta app-utgåvan av Popular Science+.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.