Följ Bonnier Magazines & Brands

Här är Årets mamas - och en papa

Pressmeddelande   •   Nov 17, 2014 22:45 CET

Varje år korar livsstilsmagasinet mamas redaktion ett antal mamas och en papa som väckt uppmärksamhet under året. I dag den 17 november delades priset ut för elfte gången. Tio personer fick priser i år. Till exempel blev ekonomijournalisten Carolina Neurath ”Årets powermama”, jordnära kockarna Ulrika & Carina Brydling blev ”Årets matmamas” och Elin Sohl, som modigt engagerat sig för flyktingar som kommit till Östra Göinge, fick priset ”Årets hjältemama”.

– Mammor är våra stora makthavare i samhället. Därför arrangerar vi – för elfte året i rad – Årets mama. Vi är väldigt nöjda över årets vinnare. Men det har varit ett långt och svårt arbete, som alltid finns det ju så många fantastiska mamas vi vill hylla och lyfta fram, säger Linda Öhrn Lernström, chefredaktör på tidningen mama.

Här är hela listan på de mamas (och papan) som det har snackats mest under året:

Årets mama – Mini Andén
När vår svenska supermodell blev mamma fick den internationella modescenen vänja sig vid amning och bröstpumpning. Här är en #workingmama som låter sin #loveofmylife ta plats – och går i täten för modemammorna som tar över catwalken.

Årets artistmama – Linda Pira
Hon hyllas för sin coola röst, sitt feta flow och sin unika star quality. Och hon älskas lika hett i betongen som på Allsången. Sällan har ett genombrott varit så totalt.

Årets sportmama – Therese Alshammar
För några år sedan snackade hon om att kasta in badhandduken för gott. Ett barn senare är hon starkare än någonsin och har siktet inställt på OS-guld 2016.

Årets matmamas – Ulrika & Carina Brydling
De är systrarna som lagar mat med ett glödande engagemang för bra råvaror och ett miljötänk från odling till förpackning.

Årets provokatörmama – Sanna Bråding
Hon är helt orädd och drar sig inte för att väcka debatt. Hennes färgstarka yttre, och inre, gör att det slår gnistor omkring henne vart hon än går. Sluta aldrig att vara du!

Årets powermama – Carolina Neurath
Granskningar av de ekonomiska makterna har placerat henne i den exklusiva skaran av världens främsta grävande journalister. Påläst, pålitlig – och påhoppad. Tack för att du vågar!

Årets hjältemama – Elin Sohl
Trots näthatet fortsätter hon att samla in kläder och prylar till flyktingmammor och deras bebisar. Tack för att du visar att empatin kan övervinna främlingsfientligheten!

Årets barnklädesdesigner – Kristin Nyström, Gardner and the gang
Gardner and the gangs lekfulla kläder kombinerar skön unisexkänsla med magiskt charmiga djurtryck.

Årets papa – Farzad Farzaneh
I en värld av navelskådande poddar sticker han ut med en barnpodd som är lärorik och kul. Heja dig, för att du alltid står på kidsens sida!


För mer information, kontakta:
Linda Öhrn Lernström, chefredaktör mama
08-736 53 49, linda@mama.bonnier.se

Tidningen mama är ett livsstilsmagasin för mammor. Magasinet utkommer med 13 nummer per år. Utmärkelsen Årets mama har delats ut sedan 2004. Läs mer på mama.nu.

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.