Följ Bonnier Magazines & Brands

Hållbarhetsarbete, kronprinsessan Victoria och avokado - här är den stora mode- och skönhetsundersökningen

Pressmeddelande   •   Okt 30, 2017 08:35 CET

Bonnier Magazines & Brands har genomfört en undersökning bland deras läsare och besökare inom skönhet och mode och är just nu på turné i storstäderna med resultaten. Många i branschen har kommit för att lyssna på konsumenternas inställning och här presenterar vi några fakta som kom fram.

Tre av fyra tycker att det är viktigt att handla hållbara produkter inom mode och fler än hälften är dessutom villiga att betala mer för hållbara produkter. Drivkrafterna bakom hållbara val är framförallt att motverka barnarbete och förbättra arbetsförhållandena för de anställda tillsammans med miljövänlig produktion, närproduktion och transport.

Mångfald och presentation av produkter är en annan fråga som tydligt berör. Resultaten visar att medvetenheten är hög och framförallt är det mångfald i "storlekar" och “hudfärg” som de yngre tycker fattas idag och de över 30 år saknar modeller i “olika åldrar”.

Modell + entreprenör = inspiratör
Ålder och fas i livet avgör hur kvinnor inspireras till köp av mode och skönhetsprodukter och för att bli en inspiratör så är kombinationen modell och entreprenör den rätta formeln.

Modemagasin, livsstilsmagasin och skönhetsmagasin är tillsammans med rekommendationer och tips från familj och vänner de viktigaste källorna till inspiration och ny kunskap för konsumenterna över 30 år. Här är Kate Moss och kronprinsessan Victoria de stora modeförebilderna och för de över 50 år är det framförallt Gudrun Sjödén.

Digitala källor är uteslutande i topp hos de yngre, utöver den viktiga inspirationen från familj och vänner. Skönhetsbloggar, YouTube, kända profiler i sociala medier och vänners rekommendationer i sociala medier är största inspirationskällan. För de under 30 år är KENZA den stora modeförebilden.

Avokado är viktigare än vatten
Skönhet är viktigare än mat, iallafall när det kommer till dedikerad tid. 9 av 10 har hög tilltro till att skönhet kommer inifrån och ut och att födoämnen kan stärka kroppens skönhet. Där hittar man avokado som det viktigaste födoämnet att få i sig, tätt följt av vatten. Däremot är själva innehållsförteckningen på skönhetsprodukterna inte så intressant för de flesta.

Bonnier Magazines & Brands når 75 procent av Sveriges kvinnor genom sina magasin, sajter, sociala kanaler, resor, event och Sveriges största influencernätverk. 1 200 kvinnor i Sverige mellan 18 och 64 år deltog i undersökningen via en web-enkät. Undersökningen är genomförd på Bonnier Magazines & Brands representativa kvinnor, det vill säga resultaten i undersökningen representerar deras läsare och besökare och är alltså inte Sverige-representativt.

Har du frågor om undersökningen eller vill veta mer?

Kontakta vår sälj- eller analysavdelning:
Försäljningschef Helena Taube Rehnmark 08-736 54 85 helena.taube.rehnmark@mag.bonnier.se
Analyschef Louise von Stockenström 0709-22 75 65 louise.stockenstrom@mag.bonnier.se

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://bonnier-tidskrifter.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.