Följ Bonnier Magazines & Brands

Frida Boisen ny digital chef på Bonnier Tidskrifter

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2015 09:25 CEST

Frida Boisen börjar den 1 oktober som chef för Digitala Medier på Bonnier Tidskrifter. Hon kommer närmast från ett uppdrag som sociala medier-strateg på Dagens industri.

– Det känns enormt spännande att gå in som digital chef för Bonnier Tidskrifter, en av Mediesveriges största digitala nätverk, som just nu är i ett digitalt expansivt läge, med stora digitala satsningar och innovationer på agendan, säger Frida Boisen.

Bonnier Tidskrifters nya VD Lars Dahmén tar in Frida Boisen som ny digital chef, initialt under en period som sträcker sig över sex månader med start den 1 oktober.
– Det är jätteroligt att få in Frida Boisen. Hon har med sin digitala kompetens perfekt bakgrund för oss. Hon är en erfaren ledare och har ett starkt fokus som passar oss, dessutom har hon tidigare jobbat här som chefredaktör för tidningen ToppHälsa och kan våra varumärken och vart vi vill, säger Lars Dahmén.

Frida Boisen lämnade tidigare i år rollen som chefredaktör för GT, där hon under sina tre år framgångsrikt ledde en digital transformation, vilket gjorde att tidningen mångdubblade digital räckvidd och digitala intäkter, samt belönades vid INMA Awards i San Francisco för Best use of social media.

Sedan dess har hon varit ansvarig för Dagens industris sociala mediers-strategier och har skrivit boken Digital succé, som utkommer i höst på bokförlaget Forum, en del av Bonnierförlagen.
– Jag älskar digital innovation, affärsutveckling och teknisk utveckling och vet vilken enorm kraft och vilka starka resultat som kommer med rätt satsningar. Det är enormt spännande uppdrag att nu genomlysa Bonnier Tidskrifters starka varumärken, kvalificerade journalistik och digitala satsning och tillsammans med Lars Dahmén rita upp nästa digitala steg för BT. Det finns mycket att göra och utveckla, säger Frida Boisen.

Bonnier Tidskrifter ger ut tidningar som Damernas Värld, VeckoRevyn, Allt om Mat, amelia och Sköna hem med en samlad upplaga på 3,7 miljoner läsare per år. Tidningarnas sajter har en samlad trafik på 2,2 miljoner unika besökare i veckan.

För mer information, kontakta gärna:
Frida Boisen 070 300 27 40
Lars Dahmén 0707831848

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.