Följ Bonnier Magazines & Brands

Första stora intervjun med Marcus "Stamsite" Nyman

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2016 13:00 CEST

Han är en av landets största youtubers, med 260 000 följare. Men han ställer aldrig upp på tidningsintervjuer. Kamratposten har gjort den första stora intervjun med Marcus "Stamsite" Nyman.

Dataspel är ett populärt ämne för Youtube-kanaler. Den största kanalen i världen har Pewdiepie. Den största på svenska heter Stamsite.

Många spel-kanaler har anklagats för sexism. Men inte Stamsite.

– Ovanligt många av mina besökare är tjejer. Statistiken visar 28 procent. Det är mycket inom gaming. Men jag strävar efter en ännu jämnare könsfördelning, säger han till Kamratposten.

Marcus har kämpat mycket med sin blyghet genom åren. Att redovisa i skolan var det värsta han visste.

– Andra drömde om att bli advokater och journalister. Det enda jag kunde föreställa mig var att jobba på ett lager, för där skulle jag inte behöva prata med så många människor.

– För några år sedan skulle jag prata inför 300 personer på en mässa. Jag var så nervös! Precis innan det var dags började jag blöda näsblod. Men det gick ändå jättebra.

– Youtube har gjort mig mycket mer social.

Hela intervjun bifogas. Även omslagen till sommarens stora dubbelnummer av KP (där intervjun ingår) bifogas.

Vid frågor, vänligen kontakta: 

Lukas Björkman, Chefredaktör och ansvarig utgivare på Kamratposten:
lukas.bjorkman@kp.bonnier.se, 08-7365388

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.