Följ Bonnier Magazines & Brands

Fler vill träna tillsammans med familjen

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2015 13:51 CEST

Rekordmånga barn är anmälda till årets ToppLoppet i Hagaparken. Såväl ToppHälsa som Kamratposten har noterat att trenden ”tillsammanstid” – istället för egentid – är här för att stanna. I en undersökning på Kamratpostens webb svarar till exempel 57 procent att de helst tränar med familjen och kompisar.

Den förut så viktiga egentiden har till viss del byts ut mot tillsammanstid. När arbete, logistik och sociala evenemang äter upp stor del av dagen blir det desto viktigare att slå ihop sin egen träning med kvalitets-tid med familj och vänner.

Tidningen ToppHälsa har de senaste åren noterat att allt fler barn anmäls till ToppLoppets barnlopp - MiniToppLoppet, löpartävlingen för barn från 2 till 12 år. 2014 deltog rekordmånga barn och det ser ut att bli ännu fler i år. MiniToppLoppet är ett samarrangemang med Kamratposten.

– Vi hör från läsarna att man gärna vill vara aktiva tillsammans med sin familj. Helgmyset innebär inte bara snacks framför tv:n utan också att röra på sig. Sedan får man ju en liten dos egentid också medan man springer ToppLoppet, säger ToppHälsas chefredaktör Pamela Andersson.

Träning tillsammans är även något som efterfrågas av barnen. När Kamratposten frågade sina besökare på KPwebben om hur de helst tränar, svarade 57 procent att de helst tränar tillsammans med föräldrar och kompisar. 28 procent svarade att de helst tränar ensamma och 15 procent att de inte tränade alls. Totalt svarade 483 barn på webbfrågan som låg uppe från den 26/8 till den 31/8.

– De senaste årens forskning om barn och motion har visat två saker rätt tydligt. För det första: barn behöver röra på sig för att må bra, helst varje dag. För det andra: barn rör på sig allt mindre. Tillsammans-träning är helt klart ett steg i rätt riktning. Svaren i vår webbfråga visar att det dessutom är något som många barn gillar. MiniToppLoppet är ett utmärkt tillfälle till rörelseglädje utan resultatpress, säger Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman.


Fakta om ToppLoppet & MiniToppLoppet 2015

  • MiniToppLoppet är ett samarrangemang mellan ToppHälsa och Kamratposten. Loppet är för barn från 2 till 12 år, som springer 200 eller 1200 meter.
  • ToppLoppet är 5 eller 10 kilometer långt. Varje år springer runt 4 500 kvinnor och män loppet.
  • ToppLoppet och MiniToppLoppet äger rum lördagen den 19 september i Hagaparken, Stockholm. Sista anmälningsdag är den 14 september.
  • Tävlingsområdet öppnar kl. 10.00 och där finnas peppande musik, försäljning av mat och dryck, aktiviteter för barn såsom hoppborg, pyssel med KP och mycket mer under hela dagen.
  • I anmälningsavgiften ingår löparträffar i Hagaparken med kända träningsprofiler. Nu återstår tre träffar: 1, 8 och 15 september.
  • ToppLoppet stödjer stiftelsen Childhood. 2014 skänktes nästan 50 000 kr.


Mer information om ToppLoppet
finns på www.Topphälsa.se

För frågor, kontakta gärna:
Pamela Andersson, chefredaktör ToppHälsa
08-736 52 16, pamela.andersson@topphalsa.se

Lukas Björkman, chefredaktör Kamratposten
08-736 53 88, lukas.bjorkman@kp.bonnier.se

Agneta Ljungman, kommunikationschef Bonnier Tidskrifter
076-535 68 50, agneta.ljungman@bt.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.